fbpx

Likvidation av Bonnierägda franska förlaget Editions Piccolia

Det franska förlaget Editions Piccolia, som ägs av Bonniers, avvecklas.

Det franska förlaget Editions Piccolia som ägs av Bonnier Books har begärts i likvidation.

– Jag kan bekräfta att Editions Piccolia har ansökt om likvidation den 14 januari. Vi har provat olika lösningar och motvilligt tagit detta beslut efter utvärdering, sa en representant för Bonniers till The Bookseller.

Beslutet baseras på Piccolias förväntade prestationer på den franska marknaden. Hur många anställda som påverkas framgår inte. Förlaget bildades 1991 och gav ut barnböcker för åldrarna 0-12 år. Det köptes av Bonniers 2001.

ANNONS

Förra veckan meddelade Bonniers att de sålt Little Bee Books, det sista förlaget Bonniers hade kvar i USA. Förra året lade de ner sin barnboksutgivning i Australien.

– Jo, nu har vi lämnat Frankrike helt. Elcy såldes tidigare under 2018. Nu är vi klara med vår omsvängning och har ett tightare, mer fokuserat Bonnier Books helt enkelt. Vi har lämnat Australien, USA och Frankrike under de senaste 12 månaderna, samtidigt har vi ökat vår totala förlagsomsättning. Vi finns nu i Sverige, Finland, Norge, England, Tyskland och Polen, säger Håkan Rudels till Boktugg.

Bonnier Books består idag av bolagen Akateeminen Kirjakauppa, Bonnierförlagen, Bonnier Books Finland, Bonnier Books Nova, Bonnier Books Polska, Bonnier Media Deutschland, Bonnier Books UK, BookBeat, Cappelen Damm (50 procent), Pocket Shop och Semic.

Enligt SvB omsatte Editions Piccolia motsvarande 95 miljoner kronor 2018 (97 miljoner kr 2017) och har haft en utgivning på runt 250 titlar per år. 59 anställda berörs av nedläggningen. Man har försökt sälja förlaget men inte fått något tillräckligt bra bud.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny