Stephen Kings klagomål räddade lokaltidningens recensioner

Stephen Kings tweet har räddat kvar frilansrecensioner av böcker i lokaltidningen. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Vissa läsarreaktioner skapar mer ringar på vattnet än andra. När Stephen King protesterade, och uppmanade andra att göra detsamma, mot lokaltidningen Press Herald i Maines beslut att dra in recensioner hände något oväntat.

Lokaltidningen i den amerikanska delstaten Maine, där författaren Stephen King bor, hade beslutat att dra in sina frilansrecensioner av nyutkomna böcker. Det fick skräckmästaren att beklaga sig på Twitter.

”Portland Press Herald/Maine Sunday Telegram kommer inte publicera lokala frilansrecensioner av böcker om Maine, som utspelar sig i Maine eller är skrivna av författare från Maine. Retweeta det här om du är från Maine (eller gör det ändå). Vädja till tidningen att inte göra detta”, skrev King.

Tidningen Press Herald svarade snabbt att om de fick 100 nya prenumeranter via en speciell länk som visade att man läst Kings tweet skulle tidningen kunna fortsätta med recensionerna. Kuppen lyckades och tidningen kommer återigen att publicera lokala recensioner, blandat med inköpta recensioner från nyhetsbyråer vilka man hade tänkt förlita sig på och använda till boksidorna.

Stephen King är född i Portland och bor fortfarande kvar i Maine, i en stor villa utanför den lilla staden Bangor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL