fbpx

Stephen Kings klagomål räddade lokaltidningens recensioner

Stephen Kings tweet har räddat kvar frilansrecensioner av böcker i lokaltidningen. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Vissa läsarreaktioner skapar mer ringar på vattnet än andra. När Stephen King protesterade, och uppmanade andra att göra detsamma, mot lokaltidningen Press Herald i Maines beslut att dra in recensioner hände något oväntat.

Lokaltidningen i den amerikanska delstaten Maine, där författaren Stephen King bor, hade beslutat att dra in sina frilansrecensioner av nyutkomna böcker. Det fick skräckmästaren att beklaga sig på Twitter.

”Portland Press Herald/Maine Sunday Telegram kommer inte publicera lokala frilansrecensioner av böcker om Maine, som utspelar sig i Maine eller är skrivna av författare från Maine. Retweeta det här om du är från Maine (eller gör det ändå). Vädja till tidningen att inte göra detta”, skrev King.

Tidningen Press Herald svarade snabbt att om de fick 100 nya prenumeranter via en speciell länk som visade att man läst Kings tweet skulle tidningen kunna fortsätta med recensionerna. Kuppen lyckades och tidningen kommer återigen att publicera lokala recensioner, blandat med inköpta recensioner från nyhetsbyråer vilka man hade tänkt förlita sig på och använda till boksidorna.

Stephen King är född i Portland och bor fortfarande kvar i Maine, i en stor villa utanför den lilla staden Bangor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny