fbpx

David Lagercrantz vill inte skriva fler böcker i Millennium-serien

David Lagercrantzs sista del i "Millennium"-serien kommer i sommar. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

David Lagercrantz kommer inte att skriva fler böcker i ”Millennium”-serien, säger han i SVT:s ”Min sanning”. Han har skrivit tre uppföljare till Stieg Larssons populära böcker om Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander, men nu är det slut.

– Den här sista boken har varit så häftig. Men jag vill inte bli en författare som fastnar i en serie, säger han.

Tidigare har han öppnat för att han kan tänka sig att fortsätta bygga på Stieg Larssons trilogi, som publicerades 2005-2007.

2015 skrev Lagercrantz den första uppföljaren, Det som inte dödar oss, som filmatiserades som ”The girl in the spider’s web” med Claire Foy och Sverrir Gudnason i huvudrollerna. I fjol kom Mannen som sökte sin skugga. Den sjätte och sista boken i serien, som enligt SVT kommer att ha den engelska titeln ”The girl who lived twice”, kommer i sommar.

Text: TT

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny