ANNONS

Frankfurt tappade 1401 besökare jämfört med förra året

Den nya Frankfurt Pavilion på Agora vid Bokmässan i Frankfurt 2018. Foto: Marc Jacquemin, Frankfurt Book Fair.

Bokmässan i Frankfurt 2018 lockade 285 024 åskådare, en nedgång med 1401 personer eller 0,5 procent jämfört med föregående år. Det var fackbesökarna som minskade.

Det är Publishing Perspectives som skriver om statistiken från förra veckans bokmässa i Frankfurt som är betydligt mycket större än den i Göteborg med ett stort antal internationella besökare, framför allt under branschdagarna onsdag-fredag.

Det var också denna del av veckan som tappade besökare, en nedgång på 1,8 procent. Under den publika helgen ökade antalet besökare istället med 0,8 procent.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Mässan växte något när det gäller utställare, med 7503 utställare från 109 länder är den troligen den mest internationella bokmässan i världen.

Frankfurtmässan är också en stor mötesplats för förlag och agenter. I år hade 795 agenter (788) anmält sig från 337 (321) olika agenturer som tillsammans representerade 31 länder.

Mässan har också utökat sin satsning på att synas på flera ställen i Frankfurt med sitt BookFest-program där författare framträdde på olika scener. Totalt ska BookFest-arrangemangen ha lockat över 25 000 personer.

Det var också premiär för den nya paviljongen på 500 kvm med 300 sittplatser som byggts upp utomhus, en arkitektritad träkonstruktion med 6,5 meters takhöjd klädd med en slags tältduk som släpper igenom ljus. Där inne hölls större presentationer som den inledande presskonferensen. Den ska monteras ner och byggas upp igen nästa år (bilden ovan).

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se