fbpx

Frankfurt tappade 1401 besökare jämfört med förra året

Den nya Frankfurt Pavilion på Agora vid Bokmässan i Frankfurt 2018. Foto: Marc Jacquemin, Frankfurt Book Fair.

Bokmässan i Frankfurt 2018 lockade 285 024 åskådare, en nedgång med 1401 personer eller 0,5 procent jämfört med föregående år. Det var fackbesökarna som minskade.

Det är Publishing Perspectives som skriver om statistiken från förra veckans bokmässa i Frankfurt som är betydligt mycket större än den i Göteborg med ett stort antal internationella besökare, framför allt under branschdagarna onsdag-fredag.

Det var också denna del av veckan som tappade besökare, en nedgång på 1,8 procent. Under den publika helgen ökade antalet besökare istället med 0,8 procent.

Mässan växte något när det gäller utställare, med 7503 utställare från 109 länder är den troligen den mest internationella bokmässan i världen.

ANNONS

Frankfurtmässan är också en stor mötesplats för förlag och agenter. I år hade 795 agenter (788) anmält sig från 337 (321) olika agenturer som tillsammans representerade 31 länder.

Mässan har också utökat sin satsning på att synas på flera ställen i Frankfurt med sitt BookFest-program där författare framträdde på olika scener. Totalt ska BookFest-arrangemangen ha lockat över 25 000 personer.

Det var också premiär för den nya paviljongen på 500 kvm med 300 sittplatser som byggts upp utomhus, en arkitektritad träkonstruktion med 6,5 meters takhöjd klädd med en slags tältduk som släpper igenom ljus. Där inne hölls större presentationer som den inledande presskonferensen. Den ska monteras ner och byggas upp igen nästa år (bilden ovan).


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny