Elise Lindqvist-priset 2018 till Caroline Engvall

Författaren och journalisten Caroline Engvall.

Caroline Engvall, journalist och författare som har riktat in sig på att skriva om sexhandel och sexualbrott bland unga, tilldelas Elise Lindqvist-priset 2018. 

Caroline Engvall är journalist, författare och föreläsare specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. Hon har bland annat skrivit böckerna 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn, Virtuell våldtäkt, Ärren vi bär och Judasvaggan. Alla hennes böcker handlar på olika sätt om unga människor som själva säljer sex eller blir sålda av andra, som utsätts på nätet eller som använder sex som självskadebeteende.

Elise Lindqvist säger så här i en kommentar på sin hemsida:

– Priset tilldelas Caroline för hennes fantastiska insatser när det gäller att förebygga och bekämpa sexuella övergrepp och människohandel. Hon är en riktig eldsjäl och hon är verkligen värd att hedras för sitt folkbildande arbete med att upplysa om och förebygga sexuella övergrepp mot unga.

– Att få Elise Lindqvist-priset är en stor ära. Elise är en enorm förebild med sitt mod och sina insatser för utsatta på Malmskillnadsgatan. Hon har banat väg för mig att orädd följa i hennes fotspår, säger Caroline Engvall i en kommentar på samma hemsida.

Elise Lindqvist är känd som ”Ängeln på Malmskillnadsgatan” och hon har arbetat i över 20 år med att hjälpa prostituerade kvinnor på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Elise Lindqvist-priset instiftades 2016 i samband med Elise Lindqvists 80-årsdag. Priset ska uppmärksamma och hedra människor och organisationer som genom sitt arbete främjar och skyddar utsatta människor, med särskilt fokus på bekämpande av sexuella övergrepp och människohandel.

– Med Elise Lindqvist-priset hoppas jag kunna inspirera och uppmuntra människor som arbetar för att hjälpa andra. Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något för våra medmänniskor. Mitt liv har gått från mörker till ljus och jag känner mig så tacksam att jag nu kan få vara med att bidra till att hedra människor som har varit med att förändra livssituationen för behövande och utsatta människor, säger Elise själv om priset.

Prisutdelningen äger rum den 18 oktober på Hotell Scandic Klara i Stockholm.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL