fbpx

Alternativ bokmässa sponsrad av Nya tider stoppas

Stadsdelen Heden i Göteborg. Foto: Wikimedia Commons

Nya tider är inte välkomna på Bokmässan 2018. Nu stoppar Göteborgs stad deras planerade alternativa bokmässa på Heden.

Efter de senaste årens vändor kring den högerextrema tidningen Nya tiders vara eller inte vara på Bokmässan fattade mässan beslutet att inte tillåta dem medverka 2018. Nya tiders reaktion var att själva sponsra en alternativ mässa som skulle hållas ”samtidigt som den politiskt korrekta”, skriver SVT.

Men nu stoppas AlternaMedias (förlaget bakom Nya tider) evenemang av Göteborgs stad. Den alternativa bokmässan var tänkt att hållas 29-30 september på Heden i Göteborg och hade enligt SVT ett 20-tal inplanerade programpunkter, däribland gatukonstnären Dan Park som flera gånger har dömts för hets mot folkgrupp och det högerextrema förlaget Logik. Även författaren Katerina Janouch och konstnären Lars Vilks skulle gästa mässan.

– Vi väljer att dra tillbaka bokningen efter samråd med polisen, säger Carola Helltén, tillförordnad enhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Polisen har utifrån programinnehållet och medverkande på evenemanget gjort bedömningen att området som behöver säkras är större än det område som är bokat av AlternaMedia.

– För att täcka in hela säkerhetsområdet skulle vi i så fall vara tvungna att ställa in sedan länge inbokade träningar och matcher. Vi prioriterar föreningsliv framför privata aktörer och evenemang, säger Carola Helltén.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny