Barnboken Papegojkaoset i present till Göteborgs alla tredjeklassare

Camilla Ceder (författare), foto: Hillevi Nagel, och Hanna Granlund (illustratör), foto: Jonas Svensson.

Boken Papegojkaoset, skriven av Camilla Ceder och med illustrationer av Hanna Granlund, delas ut till alla elever i tredje klass i Göteborg.

I tjugo år har barn i Göteborg som går i årskurs 3 fått en bokgåva av staden. Denna gång får närmare 6 600 barn boken Papegojkaoset i serien Fardus och Malte (Bonnier Carlsen), skriven av Camilla Ceder som är bosatt i Göteborg. För de färgglada illustrationerna står Hanna Granlund. Bokgåvan har tryckts upp speciellt för Göteborgsbarnen med en egen hälsning från staden och satsningen möjliggörs genom stöd från Statens kulturråd.

– Extra roligt är det att dela ut en bok som kanske utspelar sig någonstans i Göteborg, eftersom författaren bor här. Papegojkaoset är en humoristisk, vardagsnära och varm berättelse som jag tror att många barn kan känna igen sig i. Den är rolig, har väldigt många fina bilder och innehåller också många saker att fundera kring, som till exempel vänskap och om att våga utmana sig själv och sina rädslor, säger Anna Hansson, samordnare för insatsen, i ett pressmeddelande.

Initiativet till bokgåvan kommer från början från Göteborgs stads kulturnämnd som genom gåvan vill: ”betona bokens betydelse för barns möjlighet att utveckla sin fantasi och sin språkförmåga, vilket är nödvändiga färdigheter för att kunna hävda sina åsikter och rättigheter”. Boken delas ut på det lokala biblioteket dit barnen bjuds in tillsammans med sin klass. Utdelningen startar nästa vecka, den nationella barnboksveckan, och pågår tills alla barn hunnit gå till biblioteket med sina klasser och få sina böcker. 

– Jag är såklart jätteglad för att alla treor i Göteborg ska få lära känna den tokiga papegojan Soffan, som bästa kompisarna Fardus och Malte gör sitt bästa för att uppfostra. Jag önskar alla en skön lässtund och många skratt på vägen, säger Camilla Ceder.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Gåvan till tredjeklassarna

Papegojkaoset

Papegojkaoset

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-03-15
  • ISBN: 9789178038879
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL