ANNONS

Everlasting Publisher: ”Vi hoppas att filmen får svensk premiär”

Madelene Lundvall och Yamilé Andreasson Craig, driver förlaget Everlasting Publisher.

Framöver fokuserar Everlasting Publisher på romance, fantasy och spänning. Dessutom släpps snart de första översatta titlarna av amerikanska författare som toppat listorna. En av titlarna har dessutom filmatiserats och förlaget hoppas på svensk premiär.

– Flera av författarna har jag följt under flera år via Facebook och deras egna hemsidor. Vissa har jag lärt känna personligen och de har i vissa fall erbjudit mig att läsa någon specifik bok i hopp om en recension. Några av dessa har känts som om de passar i vår utgivning, vilket har lett till att jag läst fler av författarens böcker och sedan tagit kontakt med deras agent i hopp om att få möjlighet att ta in boken, säger Yamilé Andreasson, produktionsansvarig på Everlasting Publisher.

En av dessa författare är Aleatha Romig som toppat listorna i USA med flera titlar inom både romance, spänning och nu chicklit.

– Hennes genre passar perfekt i vår utgivning som är stark inom romance. Hon har skrivit väldigt många böcker. Vi valde en favorit och första delen av Infidelityserien, Förrådd, ges ut i höst. Del två kommer nästa år. Vi hoppas kunna ge ut fler av hennes böcker. Vi har fått bra kontakt med flera agenter som sedan erbjudit oss möjlighet att ge ut andra författare som kan vara av intresse för vår del.

Men ibland händer det att författare hör av sig direkt till förlaget, med eller utan agenters hjälp. En av dessa är A.D. Justice som skickade en förfrågan om utgivning efter att hon hört från författarkollegor att de sökte författare utomlands.

ANNONS

– Även hon är en författare som passar i vår utgivning då hon skriver inom romance och har en stor läsarkrets. Hennes bok Intent översätts just nu till svenska och utgivning blir nästa år.

Ytterligare en amerikansk författare som de lyckats skriva avtal med om två titlar efter förhandlingar med agent är Heidi McLaughlin.

– Även Heidi toppar listorna i USA, men det som är lite extra kul är att hennes bok Forever my girl även blivit film. Vi vet inte om filmen utkommer i Sverige än, men vi hoppas. Den är trots allt lite i andan av Nicholas Sparks. Där kärleken mellan två personer inte riktigt går enligt plan, säger Yamilé.

Hur mycket översatt kontra svenskt kommer ni att ge ut?
– I nuläget, då det tar väldigt mycket tid att arbeta med översättningar, så försöker vi satsa på max två-tre titlar per år, men med lite tur blir det fler med tiden. Vi hoppas på det.

ANNONS

Förlaget som nyligen ombildades till aktiebolag har satsat på tre olika imprint som samtidigt visar utgivningsprofilen: Everlasting Temptation – Romance och Erotik, Everlasting Magic – Fantasy och science fiction samt Everlasting Suspence – Spänningsromaner.

– Det vi valt att ta bort, då vi omvandlade, var biografier och barnböcker som inte riktigt fungerade i vårt sortiment. Vi är i första hand ett hybridförlag, men har även tagit in några få författare traditionellt, då främst internationella, säger Madelene Lundvall, ansvarig för marknad och media på förlaget.

Förlagets storsäljare så här långt finns inom genren romance och paranormal romance (fantasy). En annan satsning är en årlig novelltävling där 2018 års omgång nyss avslutats. De fick in över 70 bidrag.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

– Långt mer än vi förväntade oss, vilket var jätteroligt. Bland dessa har vi valt ut tio vinnare som får vara med i den romantiska novellsamling med jultema som vi släpper i november. En av vinnarna är en välskriven novell av en 13-årig tjej vilket vi hoppas kan inspirera många andra unga att tro på sin dröm om utgivning. Kan redan meddela att vi är igång med planering inför nästa års novellsamling som då blir inom en annan av våra genrer, säger Madelene.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL