ANNONS

Everlasting Publisher gör nysatsning – delägare lämnar

Madelene Lundvall och Yamilé Andreasson Craig, driver förlaget Everlasting Publisher.

Förlaget Everlasting Publisher gör en nysatsning samtidigt som delägaren Madelene Lundvall väljer att lämna.

– Det känns väldigt spännande, vi får en nyinvestering i förlaget. Samtidigt är det tråkigt att Madelene lämnar, säger Yamilé Andreasson Craig som nu kommer att driva Everlasting Publisher vidare själv tillsammans med sin man.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Förlaget ökar stadigt i omsättning, men har inte uppnått de belopp som gör det möjligt att ta ut flera heltidslöner och Madelene Lundvall har hela tiden haft en annan heltidsanställning och drivit förlaget på ledig tid.

– Nu har jag fått nya utmaningar på min vanliga arbetsplats och därför väljer jag nu att kliva av förlaget. Man kan väl säga att det kom till en punkt där jag var tvungen att välja mellan mitt jobb och förlaget, säger Madelene Lundvall.

Förlagets utgivning spänner mellan fantasy, erotik och spänningsromaner för både vuxna och ungdomar. De ger ut både svensk och översatt litteratur, ibland som traditionellt förlag och ibland som hybridförlag. De har hittills gett ut böcker av ett 20-tal författare. Både Yamilé och Madelene är själva författare.

– Jag älskar bokbranschen, både att skriva och ge ut andras böcker. Men det är tufft och alla säger att det tar ett par år att bygga upp ett lönsamt förlag och etablera sig. Jag tycker att vi börjar få en tydligare profil och vet mycket mer nu om vilka böcker vi ska ge ut på Everlasting, säger Yamilé.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se