Everlasting Publisher gör nysatsning – delägare lämnar

Madelene Lundvall och Yamilé Andreasson Craig, driver förlaget Everlasting Publisher.

Förlaget Everlasting Publisher gör en nysatsning samtidigt som delägaren Madelene Lundvall väljer att lämna.

– Det känns väldigt spännande, vi får en nyinvestering i förlaget. Samtidigt är det tråkigt att Madelene lämnar, säger Yamilé Andreasson Craig som nu kommer att driva Everlasting Publisher vidare själv tillsammans med sin man.

Förlaget ökar stadigt i omsättning, men har inte uppnått de belopp som gör det möjligt att ta ut flera heltidslöner och Madelene Lundvall har hela tiden haft en annan heltidsanställning och drivit förlaget på ledig tid.

– Nu har jag fått nya utmaningar på min vanliga arbetsplats och därför väljer jag nu att kliva av förlaget. Man kan väl säga att det kom till en punkt där jag var tvungen att välja mellan mitt jobb och förlaget, säger Madelene Lundvall.

Förlagets utgivning spänner mellan fantasy, erotik och spänningsromaner för både vuxna och ungdomar. De ger ut både svensk och översatt litteratur, ibland som traditionellt förlag och ibland som hybridförlag. De har hittills gett ut böcker av ett 20-tal författare. Både Yamilé och Madelene är själva författare.

– Jag älskar bokbranschen, både att skriva och ge ut andras böcker. Men det är tufft och alla säger att det tar ett par år att bygga upp ett lönsamt förlag och etablera sig. Jag tycker att vi börjar få en tydligare profil och vet mycket mer nu om vilka böcker vi ska ge ut på Everlasting, säger Yamilé.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,