fbpx

Imorgon är det premiär för Sommartuggare 2018

En god bok i hängmattan och härligt sommarväder. Kan det bli bättre? Foto: iStock.

Under vinjetten Sommartuggare 2018 släpper vi fram profiler i bokbranschen som berättar från hjärtat. Följ med bakom kulisserna hos författare, bokhandlare, förläggare, bibliotekarier och många andra som hjälper böckerna att nå läsarna.

Varje månad publicerar vi runt 100 artiklar på Boktugg. Men vi har inte haft speciellt många gästbloggare eller insändare under de här åren. Så vad passar bättre nu under sommaren när våra reportrar passar på att ta lite välbehövlig semester än att släppa fram ett stort antal Sommartuggare?

Jag önskar att vi vore lika välorganiserade som Sommar i P1 som i god tid före sommaren presenterade samtliga sommarpratare och vilket datum de skulle sändas. Vi fick visserligen idén till Sommartugg redan förra sommaren men som så ofta så dröjde det till några veckor före deadline innan vi kom igång med projektet.

ANNONS

Men, wow vilken respons vi fått. I stort sett alla vi frågat har velat vara med, några har tvingats tacka nej av tidsskäl. Många har tipsat oss om andra som borde få gästblogga. Tillsammans med våra egna listor har resultatet blivit en härlig blandning. Jag ser verkligen fram emot att låta er ta del av alla Sommartuggare och deras berättelser.

Vi har gett dem ganska fria händer. Några berättar om sitt jobb, några om hur böcker format dem eller påverkat deras karriär. Gemensamt är att boken spelar en viktig roll, såklart. Många bjuder dessutom på ett eller annat boktips. Märkligt vore väl annars.

Så, imorgon på midsommarafton är det premiär för vår allra första Sommartuggare. Och därefter kommer det en ny varje morgon så långt sommaren eller texterna räcker. En bit in i augusti hoppas vi när det gäller både vädret och gästbloggarna.

ANNONS

Ha en underbart skön sommar och trevlig läsning!

PS. Det är klart att vi kommer att publicera en och annan nyhetsartikel och andra reportage även i juli, även om vi försöker vara lite lediga.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.