fbpx

Dagbok för alla mina fans har sålt mer än 200 miljoner ex

Jeff Kinneys barnböcker fortsätter locka unga läsare. Foto: iStock, omslag Bonnier Carlsen

Trettonde boken om Greg kommer släppas i en internationell världsrelease den 30 oktober 2018. Jeff Kinneys humorserie är en dundersuccé med mer än 200 miljoner sålda ex världen över.

Dagbok för alla mina fans, skriven och illustrerad av Jeff Kinney, har sålt i mer än 200 miljoner exemplar världen över, meddelar det amerikanska förlaget Amulet Books enligt Publisher’s Weekly. Förra året firade serien 10 år på marknaden, och hitintills finns böckerna på 56 språk i fler än 140 länder.

Nu är dessutom den trettonde boken på väg. Titel eller omslag kommer att avslöjas den 1 maj på seriens egen hemsida wimpykid.com och i amerikansk tv. Men det är redan klart att boken kommer att släppas simultant den 30 oktober 2018 i fler än 20 länder, däribland Sverige.

ANNONS

Serien är översatt till svenska av Thomas Grundberg och ges ut på Bonnier Carlsen, som i december 2017 berättade för Boktugg att de har sålt nära 900 000 exemplar av serien genom åren. Bara under förra året såldes över 100 000 böcker av Jeff Kinney på svenska. På topplistan för den totala bokförsäljningen under 2017 ligger den senaste delen i serien, Fly fältet, på plats 9.

Succén fortsätter med andra ord – kommer Bonnier Carlsen att kunna fira 1 miljon sålda Jeff Kinney-böcker under 2018?

Läs också:

ANNONS

Jeff Kinneys Dagbok för alla mina fans banar väg för fler humoristiska barnböcker

Översättaren Thomas Grundberg: Humor är en oumbärlig egenskap för att klara av livet

Dagbok för alla mina fans fortsätter toppa listorna världen över

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.