ANNONS

Dagbok för alla mina fans har sålt mer än 200 miljoner ex

Jeff Kinneys barnböcker fortsätter locka unga läsare. Foto: iStock, omslag Bonnier Carlsen

Trettonde boken om Greg kommer släppas i en internationell världsrelease den 30 oktober 2018. Jeff Kinneys humorserie är en dundersuccé med mer än 200 miljoner sålda ex världen över.

Dagbok för alla mina fans, skriven och illustrerad av Jeff Kinney, har sålt i mer än 200 miljoner exemplar världen över, meddelar det amerikanska förlaget Amulet Books enligt Publisher’s Weekly. Förra året firade serien 10 år på marknaden, och hitintills finns böckerna på 56 språk i fler än 140 länder.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Nu är dessutom den trettonde boken på väg. Titel eller omslag kommer att avslöjas den 1 maj på seriens egen hemsida wimpykid.com och i amerikansk tv. Men det är redan klart att boken kommer att släppas simultant den 30 oktober 2018 i fler än 20 länder, däribland Sverige.

Serien är översatt till svenska av Thomas Grundberg och ges ut på Bonnier Carlsen, som i december 2017 berättade för Boktugg att de har sålt nära 900 000 exemplar av serien genom åren. Bara under förra året såldes över 100 000 böcker av Jeff Kinney på svenska. På topplistan för den totala bokförsäljningen under 2017 ligger den senaste delen i serien, Fly fältet, på plats 9.

Succén fortsätter med andra ord – kommer Bonnier Carlsen att kunna fira 1 miljon sålda Jeff Kinney-böcker under 2018?

Läs också:

ANNONS

Jeff Kinneys Dagbok för alla mina fans banar väg för fler humoristiska barnböcker

Översättaren Thomas Grundberg: Humor är en oumbärlig egenskap för att klara av livet

Dagbok för alla mina fans fortsätter toppa listorna världen över


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se