fbpx

Här är de nominerade till Borås Tidnings Debutantpris 2018

Agnes Lidbeck (foto Patrik Hedljung), Isabelle Ståhl (foto: Sara Mac Key), David Väyrynen (foto: Daniel Olausson), Viktoria Jäderling (foto: Sofia Runarsdotter) och Linus de Faire (foto: Caroline Andersson).

I år nomineras tre romaner, en novellsamling och en poesibok till Borås Tidnings Debutantpris. Priset på 100 000 kronor delas ut den 19 februari.

Borås Tidning och Högskolan i Borås har sedan 2001 år gemensamt belönat debutanter genom litteraturpriset Borås Tidnings Debutantpris.

De nominerade debutanterna för 2018 är tre kvinnor och två män, och de utvalda verken är en novellsamling, en samling med lyrik och prosatexter och tre romaner.

ANNONS

Nomineringarna till Borås Tidnings Debutantpris 2018

Isabelle Ståhl för romanen Just nu är jag här (Natur & Kultur)
David Väyrynen för diktsamlingen Marken (Teg Publishing)
Linus de Faire för romanen Boken om Yousef (Albert Bonniers förlag)
Viktoria Jäderling för novellsamlingen Åh Lunargatan (Albert Bonniers förlag)
Agnes Lidbeck för romanen Finna sig (Norstedts)

De fem nominerade har valts ut bland hundra debutböcker, vilket är rekord, skriver Borås Tidning.

– Alla böckerna är imponerande och det är också bra att de sinsemellan är så pass olika varandra. Det gör att man blir positiv till svensk litteraturs bredd och styrka. Det bådar gott, säger jurymedlem Linnéa Lindsköld, forskare vid Högskolan i Borås, om de nominerade böckerna.

ANNONS

Vinnaren av Borås Tidnings Debutantpris får 100 000 kronor. Priset delas ut den 19 februari under en ceremoni på Borås Stadsteater. Förra årets pristagare var Thom Lundberg för romanen För vad sorg och smärta.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.