fbpx

Annabelle av Lina Bengtsdotter ges ut på engelska av Orion

Lina Bengtsdotter. Foto: Gabriel Liljevall

Med över 65 000 sålda ex bara i Sverige har Årets debut enligt Crimetime Specsavers Award nu sålts till fjorton territorier, senast de engelska världsrättigheterna.

I juli skrev vi om att rättigheterna Lina Bengtsdotters debutroman Annabelle, utgiven i juni 2017 på Forum, säljer bra utomlands. Det är en trend som håller i sig – nyligen sålde Bonnier Rights de engelska världsrättigheterna till Ben Willis vid Orion Publishing Group.

Annabelle är den första delen i en kriminaltrilogi om den kvinnliga polisen Charlie Lager som jämförs med karaktären Stella Gibson från tv-serien The Fall.

ANNONS

– Jag hoppas att läsare i Storbritannien kommer tycka om Charlie Lager och hennes särskilda sätt lika mycket som jag gjorde när jag skapade henne, säger Lina Bengtsdotter i ett pressmeddelande, och tillägger att det betyder mycket för henne att karaktärerna och miljön i boken kommer nå läsare över hela jorden genom den engelska översättningen.

Boken släpps på engelska av Orion Fiction i december 2018 i översättning av Agnes Broome.

Läs även vår intervju med Lina Bengtsdotters litterära agent Céline Hamilton.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny