ANNONS

Annabelle av Lina Bengtsdotter ges ut på engelska av Orion

Lina Bengtsdotter. Foto: Gabriel Liljevall

Med över 65 000 sålda ex bara i Sverige har Årets debut enligt Crimetime Specsavers Award nu sålts till fjorton territorier, senast de engelska världsrättigheterna.

I juli skrev vi om att rättigheterna Lina Bengtsdotters debutroman Annabelle, utgiven i juni 2017 på Forum, säljer bra utomlands. Det är en trend som håller i sig – nyligen sålde Bonnier Rights de engelska världsrättigheterna till Ben Willis vid Orion Publishing Group.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Annabelle är den första delen i en kriminaltrilogi om den kvinnliga polisen Charlie Lager som jämförs med karaktären Stella Gibson från tv-serien The Fall.

– Jag hoppas att läsare i Storbritannien kommer tycka om Charlie Lager och hennes särskilda sätt lika mycket som jag gjorde när jag skapade henne, säger Lina Bengtsdotter i ett pressmeddelande, och tillägger att det betyder mycket för henne att karaktärerna och miljön i boken kommer nå läsare över hela jorden genom den engelska översättningen.

Boken släpps på engelska av Orion Fiction i december 2018 i översättning av Agnes Broome.

Läs även vår intervju med Lina Bengtsdotters litterära agent Céline Hamilton.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se