fbpx

Dagbok för alla mina fans fortsätter toppa listorna världen över

Jeff Kinneys barnböcker fortsätter locka unga läsare. Foto: iStock, omslag Bonnier Carlsen

Jeff Kinneys senaste bok i den lättlästa och komiska barnboksserien om Greg har sålt mer än 1,5 miljoner ex världen över på bara en månad.

Dagbok för alla mina fans har under sina tio år på marknaden släppts i 140 länder och blivit en av de mest lästa och älskade barnboksserierna. Den 7 november 2017 släpptes bok 12 (The Getaway, på svenska Fly fältet) i en internationell release och toppade listorna på Amazon i flera länder, däribland USA, Australien och Tyskland, rapporterar Publishers Weekly.

Boksläppet föregicks av en massiv marknadsföringskampanj med bland annat tv-reklam, filmklipp på flygplatser, marknadsföring i sociala medier och en författarturné i 10 europeiska och asiatiska städer. Det verkar också ha gett resultat – i USA sålde The Getaway 15 procent bättre jämfört med förra boken i serien.

ANNONS

Bonnier Carlsen, som ger ut serien på svenska under namnet Dagbok för alla mina fans, har totalt sålt nästan 900.000 exemplar av serien genom åren.

– Bara under 2017 kommer vi att sälja över 100.000 Jeff Kinney-böcker, meddelar Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

Fly fältet har av allt att döma fått en flygande start även i Sverige, den ligger i detta nu som nummer tre hos både Bokus och Adlibris topplistor för 9–12 år. På den samlade svenska topplistan för försäljningen av barn- och ungdomsböcker i november 2017 ligger den också på en tredjeplats.

ANNONS

Dock sålde förra årets Kinney-bok, Satsa allt, ungefär 20 procent mer under jämförbar period, enligt Göran Wiberg.

Läs storyn bakom serien om Greg och en intervju med Thomas Grundberg som har översatt Jeff Kinney till svenska.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.