ANNONS

Dagbok för alla mina fans fortsätter toppa listorna världen över

Jeff Kinneys barnböcker fortsätter locka unga läsare. Foto: iStock, omslag Bonnier Carlsen

Jeff Kinneys senaste bok i den lättlästa och komiska barnboksserien om Greg har sålt mer än 1,5 miljoner ex världen över på bara en månad.

Dagbok för alla mina fans har under sina tio år på marknaden släppts i 140 länder och blivit en av de mest lästa och älskade barnboksserierna. Den 7 november 2017 släpptes bok 12 (The Getaway, på svenska Fly fältet) i en internationell release och toppade listorna på Amazon i flera länder, däribland USA, Australien och Tyskland, rapporterar Publishers Weekly.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Boksläppet föregicks av en massiv marknadsföringskampanj med bland annat tv-reklam, filmklipp på flygplatser, marknadsföring i sociala medier och en författarturné i 10 europeiska och asiatiska städer. Det verkar också ha gett resultat – i USA sålde The Getaway 15 procent bättre jämfört med förra boken i serien.

Bonnier Carlsen, som ger ut serien på svenska under namnet Dagbok för alla mina fans, har totalt sålt nästan 900.000 exemplar av serien genom åren.

– Bara under 2017 kommer vi att sälja över 100.000 Jeff Kinney-böcker, meddelar Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

Fly fältet har av allt att döma fått en flygande start även i Sverige, den ligger i detta nu som nummer tre hos både Bokus och Adlibris topplistor för 9–12 år. På den samlade svenska topplistan för försäljningen av barn- och ungdomsböcker i november 2017 ligger den också på en tredjeplats.

ANNONS

Dock sålde förra årets Kinney-bok, Satsa allt, ungefär 20 procent mer under jämförbar period, enligt Göran Wiberg.

Läs storyn bakom serien om Greg och en intervju med Thomas Grundberg som har översatt Jeff Kinney till svenska.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se