fbpx

Anna Tillgren lämnar Bonniers för att starta eget

Anna Tillgren, PR- och informationsansvarig på Albert Bonniers förlag sedan 17 år tillbaka, väljer att sluta för att starta egen verksamhet. 

– Det här är en idé jag fick inför min 50-årsdag, berättar Anna Tillgren. Jag har jobbat heltid i bokbranschen sedan jag var 18 år och jag kände att det var dags att göra något annat. Om man någon gång ska våga hoppa så ska man göra det när allt känns bra. Man måste våga utmana sig själv!

Genom egen verksamhet vill Anna fortsätta göra det hon har jobbat med i över 20 år, det vill säga PR, kommunikation och medierådgivning. På engelska kallas rollen ofta för ”publicist”, det vill säga att hantera mediekontakter och allt annat som kan röra ett författarliv.

ANNONS

Hon arbetar året ut på Albert Bonniers förlag, men sedan är planen att som frilansande PR-person fokusera på allt som rör ett författarskap i kontakt med media och omvärld, både stort och smått i allt från lanseringar till evenemang. 

– Jag kommer att starta upp väldigt försiktigt, men det ska bli spännande att se vad som händer till våren!

Dock kommer hon inte helt att klippa kontakten med sin gamla arbetsplats – hon kommer fortsätta jobba för Albert Bonniers, fast i en lite friare form.

Jesper Monthán, förlagschef på Albert Bonniers förlag, säger:

– Anna har så klart länge varit en viktig och uppskattad medarbetare för oss på förlaget och också en viktig person för våra författare. För många av våra författare har hon varit en minst lika viktig kontakt som förläggarna och redaktörerna på förlaget och det är klart det kommer bli annorlunda nu när hon slutar hos oss. Samtidigt kommer vi ju fortsätta samarbetet men under andra former framöver och det är vi glada för.

Fotograf: Caroline Andersson
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny