Anna Tillgren lämnar Bonniers för att starta eget

Anna Tillgren, PR- och informationsansvarig på Albert Bonniers förlag sedan 17 år tillbaka, väljer att sluta för att starta egen verksamhet. 

– Det här är en idé jag fick inför min 50-årsdag, berättar Anna Tillgren. Jag har jobbat heltid i bokbranschen sedan jag var 18 år och jag kände att det var dags att göra något annat. Om man någon gång ska våga hoppa så ska man göra det när allt känns bra. Man måste våga utmana sig själv!

Genom egen verksamhet vill Anna fortsätta göra det hon har jobbat med i över 20 år, det vill säga PR, kommunikation och medierådgivning. På engelska kallas rollen ofta för ”publicist”, det vill säga att hantera mediekontakter och allt annat som kan röra ett författarliv.

Hon arbetar året ut på Albert Bonniers förlag, men sedan är planen att som frilansande PR-person fokusera på allt som rör ett författarskap i kontakt med media och omvärld, både stort och smått i allt från lanseringar till evenemang. 

– Jag kommer att starta upp väldigt försiktigt, men det ska bli spännande att se vad som händer till våren!

Dock kommer hon inte helt att klippa kontakten med sin gamla arbetsplats – hon kommer fortsätta jobba för Albert Bonniers, fast i en lite friare form.

Jesper Monthán, förlagschef på Albert Bonniers förlag, säger:

– Anna har så klart länge varit en viktig och uppskattad medarbetare för oss på förlaget och också en viktig person för våra författare. För många av våra författare har hon varit en minst lika viktig kontakt som förläggarna och redaktörerna på förlaget och det är klart det kommer bli annorlunda nu när hon slutar hos oss. Samtidigt kommer vi ju fortsätta samarbetet men under andra former framöver och det är vi glada för.

Fotograf: Caroline Andersson

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.