ANNONS

Även Nextory fortsätter att växa kraftigt

Shadi Bitar, VD Nextory

Även Nextory fortsätter att växa. Under de första tre kvartalen i år har Nextory växt med 140 procent och räknar med att tredubbla medlemsbasen under året.

– Vi ligger före våra planer och har en fortsatt stark tillväxt. I takt med att marknaden utvecklas kommer vi också att se en större differentiering mellan de olika tjänsterna. Vårt mål är att bli den ledande aktören för e-böcker medan de andra i första hand är ljudbokstjänster, säger Shadi Bitar, vd för Nextory.

Boktugg har tidigare rapporterat om att Storytel fortsätter öka sin abonnentstock. Konkurrenten BookBeat meddelade att de hade växt med 65 procent under det tredje kvartalet och nu kompletteras bilden av att Nextory rapporterat en ökning med 140 procent sedan årsskiftet fram till siste september. Fortfarande släpper dock varken Nextory eller BookBeat några siffror på antalet abonnenter just nu vilket innebär att vi inte vet hur fördelningen av marknadsandelar ser ut. Klart är dock att streamingmarknaden som helhet växer kraftigt.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Förutom innehållet konkurrerar de olika streamingtjänsterna givetvis även med sina appar och användargränssnittet i dessa. Nextory satsar även här på att ligga i framkant när det gäller tjänsten och tekniken och var först med att lansera familjeabonnemang.

– Vi har en innovativ utvecklingsplan och planerar att vara först på marknaden med fler funktioner och finesser i tjänsten. Vilka kommer vi att berätta mer om längre fram, säger Shadi Bitar hemlighetsfullt.

Förutom utveckling av tjänsten för den svenska marknaden finns en utlandslansering planerad under nästa år. Vilket land det rör sig om vill han dock inte berätta ännu.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se