fbpx

Utställarna i Fantastikgränd delade ut en gratis antologi

Marcus Olausson med antologin strax före öppning på torsdag morgon. Foto: Sofi Poulsen.

Besökare i Bokmässans Fantastikgränd fick en trevlig överraskning: ett gratis exemplar av den gemensamma samlingsboken Viskningar från Fantastikgränd.

Sedan 2016 finns många fantastikutställare samlade i A-hallen på Bokmässan, på en yta med namnet Fantastikgränd. I år valde de att tillsammans göra något extra för besökarna.

– Antologin är en giveaway som vi i Fantastikgränden har tagit fram tillsammans. Vi kände att vi behövde göra något för att lyfta hela fantastikgenren, berättar Sofi Poulsen, en av utställarna i Fantastikgränd.

De flesta utställarna i ”gränden” har bidragit med det bästa från sitt förlag, som en novell eller det första kapitlet ur en roman. I boken finns också kontaktuppgifter till utställarna.

– Här är så svårt att se skogen för alla träd och då missar man kanske guldkornen. Med den här boken kan besökarna sitta hemma och bläddra i lugn och ro. Kanske kommer någon som aldrig läser fantastik upptäcka något nytt och spännande, säger Sofi.

Viskningar_fran_fantastikgrand__mockupTotalt trycktes en upplaga på 2000 exemplar och när jag pratar med Sofi på fredagen har ungefär hälften av böckerna redan delats ut. Hon säger att alla har varit väldigt glada och positivt inställda till boken, både besökare och de som jobbar i montrarna.

– Men även SF-bokhandeln tyckte det var en jättebra idé och de har fått några ex för att ge till sina kunder.

Är det många redan frälsta som kommer till Fantastikgränden eller vågar sig andra människor in här?
– Jag tycker det är mycket ”vanligt folk” också. Mycket branschfolk har kikat runt, som skolbibliotekarier och lärare som söker material till sina elever. Många barn gillar ju att läsa fantastik och här finns böcker för precis alla åldrar, säger Sofi.

Bilden: Marcus Olausson med antologin strax före öppning på torsdag morgon. Foto: Sofi Poulsen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny