fbpx

Bokmässan 2017 – nu kör vi!

För 33:e gången är det dags för Bokmässa i Göteborg. Temat för i år är bildning och det bjuds på 3800 programpunkter. Boktugg är givetvis på plats.

Portarna öppnar idag 28 september klockan 9 för branschfolk (och stänger på söndag kl 17) och kl 10 sker den officiella invigningen där bland annat kulturministern Alice Bah Kuhnke närvarar. Med 3800 programpunkter finns det en hel del att välja bland, och programmet bjuder på både svenska och internationella storheter.

Bildningstemat genomförs i samarbete med Svenska kyrkan och temat kommer att synas i ett stort antal programpunkter. Kärnan i temat är frågorna: Vad är bildning 2017? Vilka verktyg krävs idag för att kunna tolka och navigera i en konfliktfylld samtid? För den som är intresserad av bildningstemat finns här alla programpunkter på temat.

ANNONS

Just i år kan nämnas att Bokmässan arrangerar en manifestation mot rasism på lördag 30 september kl 9.30, Café Skriva i F-hallen. Mässan delar i år även ut boken Tackla hatet av Rebecka Bohlin till de första 250 besökarna varje dag, en handbok i hur man möter näthat. En annan nyhet i år är Barnsalongen, där barnboksförfattare och- illustratörer i samlas och läser högt ut sina böcker på söndag 1 oktober. Barnsalongen är, som hörs på namnet, en litterär salong för barn – vuxna släpps endast in i barns sällskap.

Det och mycket annat händer på mässan 2017! Boktugg kommer att vara på plats under hela mässan och spanar efter intressanta nyheter, trender, samtal, möten och allt annat som hör Bokmässan till. Är du en av dem som inte är på mässan i år så kan du följa våra inlägg på sajten och i sociala medier och ändå få en inblick i av hur känslan är på mässan i år och vad som händer i Göteborg under dessa fyra dagar.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny