ANNONS

Scholastic tappade stor del av försäljningen utan Harry Potter

Amerikanska Scholastic tappar 33 procent jämfört med 2016. Anledningen? Ingen bok kunde mäta sig i försäljning med Harry Potter och det fördömda barnet.

JK Rowlings Harry Potter och det fördömda barnet som kom ut 2016 var en skjuts för Scholastics resultat. I år ser det inte riktigt lika bra ut, Scholastic tappar 52 procent på barnböcker och 33 procent totalt jämfört med samma period förra året. Från 282,7 miljoner dollar till 189,2 miljoner dollar.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Nedgången beror på att man saknar en bästsäljare i samma kaliber som Harry Potter. Enligt Publisher’s Weekly menar Scholastics CEO Dick Robinson att man har haft flera bästsäljande titlar, men resultatet avslöjar tydligt att ingen av dem har kunnat mäta sig med avkastningen från förra årets Harry Potter-succé.

Försäljningen inom trade-segmentet tappade så mycket som 60 procent under kvartalet (juni-augusti) och gick från 116,9 miljoner dollar till 46,7 miljoner dollar. Även utlandsförsäljningen påverkades av förra årets internationella försäljning av Harry Potter och det fördömda barnet, här tappade man med 14 procent.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »