fbpx

Scholastic tappade stor del av försäljningen utan Harry Potter

Amerikanska Scholastic tappar 33 procent jämfört med 2016. Anledningen? Ingen bok kunde mäta sig i försäljning med Harry Potter och det fördömda barnet.

JK Rowlings Harry Potter och det fördömda barnet som kom ut 2016 var en skjuts för Scholastics resultat. I år ser det inte riktigt lika bra ut, Scholastic tappar 52 procent på barnböcker och 33 procent totalt jämfört med samma period förra året. Från 282,7 miljoner dollar till 189,2 miljoner dollar.

Nedgången beror på att man saknar en bästsäljare i samma kaliber som Harry Potter. Enligt Publisher’s Weekly menar Scholastics CEO Dick Robinson att man har haft flera bästsäljande titlar, men resultatet avslöjar tydligt att ingen av dem har kunnat mäta sig med avkastningen från förra årets Harry Potter-succé.

ANNONS

Försäljningen inom trade-segmentet tappade så mycket som 60 procent under kvartalet (juni-augusti) och gick från 116,9 miljoner dollar till 46,7 miljoner dollar. Även utlandsförsäljningen påverkades av förra årets internationella försäljning av Harry Potter och det fördömda barnet, här tappade man med 14 procent.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny