fbpx

Nu släpps programmet till litteraturfestivalen Bokmassan

Bokmassan (ej sic) arrangeras av ETC och Leopard förlag och äger rum på Heden i Göteborg den 29–30 september. Programmet bjuder på flera stora namn.

På mindre än tre månader har ETC och Leopard förlag planerat en litteratur- och musikfestival som  heter duga. I programmet som nu har släppts finns över 60 programpunkter, med namn som Jan Guillou, Gudrun Schyman, Göran Greider, Sara Granér och Ellen Ekman. Det blir författarsamtal, föredrag och debatter på två olika scener.

— Vi har lyckats samla många av landets skarpaste politiska röster. I samtal om dagsaktuella frågor som rasism, ekonomisk politik, populism och främlingsfientlighet. Men även samtal om regnbågsförlag, homonationalism och feministisk läsning av hästböcker. En bred internationell utblick blandat med svenska aktivistgrupper som Tillsammansskapet och Refugees Welcome. Och ett samtal om orgasm med Sandra Dahlén och Felicia Mulinari, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard i ett pressmeddelande.

ANNONS

Enligt arrangörerna är Bokmassan en litteraturfestival ”med inriktning på böcker, debatt och hållbarhet”, där högt och lågt, fint och fult ska samsas om utrymmet. Den är gratis att besöka, och man kommer att kunna köpa tidningar och böcker till låga priser (enligt Olav Fumarola Unsgaard ”stan’s billigaste”) och njuta av ekologisk fika. Kvällstid kommer musikgrupper av olika slag stå för underhållningen.

Här hittar du hela programmet.

Vad? Bokmassan
När? 29–30 september, kl 9–21
Var? Heden i Göteborg

Läs också: ETC och Leopard förlag bjuder in till litteraturfestivalen Bokmassan Göteborg


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny