Författare signerar 200 000 böcker

John Green berättar i ett Youtube-klipp att han ska signera (minst) 200 000 exemplar av sin nya bok. De signerade böckerna säljs med ett speciellt ISBN.

Författaren John Green, som släpper sin första bok på fem år sedan bästsäljaren The Fault in Our Stars (Förr eller senare exploderar jag), driver tillsammans med sin bror Hank Green en Youtube-kanal som de kallar för vlogbrothers. Kanalen har över 3 miljoner prenumeranter, vilket kan motivera faktumet att Greens nya bok trycks i en förstautgåva på hisnande 1,5 miljoner exemplar trots att det har varit tyst från honom i fem år.

I ett nytt klipp från vlogbrothers berättar John Green hur han under sex månader har roat sig med att signera blanka papper till förstautgåvan av hans kommande bok Turtles All the Way Down.

– Det har varit lite svårt att hålla det här hemligt, men när jag i förra veckan gick ut med att jag äntligen har en ny bok på väg, Turtles All the Way Down, som kommer ut den 10 oktober, då var det många som sa: Kommer du signera alla förbeställningar? Kommer alla förbeställningar att vara signerade? Nej!

turtlesNär John Greens förra bok, The Fault in Our Stars som kom ut 2012, signerade John Green (nästan) hela första upplagan på 150 000 exemplar. Men eftersom Turtles All the Way Down kommer att ha en första upplaga på 1,5 miljoner (!) exemplar, är det praktiskt omöjligt att signera alla böcker.

– Men jag kommer att signera 200 000 exemplar, förhoppningsvis lite mer, men minst 200 000, lovar John Green.

Hur ska då läsarna kunna försäkra sig om ett signerat exemplar? Jo, Turtles All the Way Down kommer att ha två separata ISBN: ett nummer för signerade exemplar och ett nummer för icke-signerade. Både i bokhandlar och nätbokhandlar kommer det finnas några signerade kopior av boken, så störst chans att få ett signerat exemplar är att ha koll på ISBN-numret och välja den signerade utgåvan (även om John Green påpekar att det inte är en hundraprocentig garanti för att få en signatur). Den speciella utgåvan kommer att kosta lika mycket som den vanliga, men väljer man den har man alltså ”större chans” att få en signerad bok.

– Om jag vore du skulle jag beställa den från min lokala bokhandel, tillägger han, men han säger också att och det är bara fysiska bokhandlar i USA och Kanada som kommer att kunna erbjuda signerade exemplar. För utomsocknes är det alltså nätbokhandeln som gäller.

Det är ännu inte klart när boken kommer att släppas på svenska, men enligt Greens svenska förlag Bonnier Carlsen är förhoppningen att kunna ge ut boken i nära anslutning till den engelska releasen. (Vill man lyckas kamma hem en signerad bok ska man dock köpa den engelska utgåvan.)

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL