fbpx

Norstedts på prispallen i Gourmand Awards

Tre Norstedtsförfattare tog hem förstaplatser i kokboks-VM: Leif Mannerström, Britt-Marie Mattsson och Sara Begner. Flera andra prisades.

I helgen, 26–28 maj, avgjordes världens största kokbokspris, Gourmand World Cookbook Awards, i Yantai, Kina. Ett förlag som kunde glädjas på galan i år är Norstedts, med flest nomineringar av alla svenska förlag: åtta stycken. Av dessa åtta vann fem böcker pris, varav två titlar kom på förstaplats i sina respektive kategorier.

– Norstedts har genom åren fått en mängd nomineringar av Gourmand Awards, något vi är mycket stolta och glada över. Det är ett erkännande av att våra böcker uppskattas även i andra länder, säger Johanna Kullman, förläggare på Norstedts.

ANNONS
De prisade kokböckerna från Norstedts

Matens makt, Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson, första pris i kategorin Best Food Writing
Vår kokbok, Sara Begner, första pris i kategorin Best series
Lilla ego, Tom Sjöstedt och Daniel Räms, andra pris i kategorin Best Scandinavian
Pluras bästa, Plura Jonsson, tredje pris i kategorin Best Entertaining
Fermentera, Jenny Neikell, tredje pris i kategorin Best Single Subject

Läs också: Norrländsk cocktailbok tävlar i internationella Gourmand Awards och Fotografen Leif Milling tävlar i World Cook Book award.

Bilden: Förläggare Johanna Kullman vid prisutdelningen.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.