Årets bästa reaböcker – förlagsfolk tipsar

Vilka böcker är de bästa fynden på bokrean i år? Vi bad personer från fyra olika förlag att tipsa om sina favoritreaböcker.

Det är inte det lättaste att navigera i myllret bland prissänkta böcker i dessa bokreatider. Här får ni lite hjälp på vägen till de bästa fynden.

Jeanette Rosengren, förläggare och VD Kira förlag:

kriget-har-inget-kvinnligt-ansikteKriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. En nobelpristagare för 75:- (Adlibris), och tillika en stor bok om något så ovanligt som kvinnors röster från kriget.

 

 

 

 

wolf-hall_storpocketWolf Hall av Hilary Mantel. Det flamboyanta engelska 1500-talet och dess huvudpersoner i en fantastisk, episk roman. Man kan nästan förnimma stanken från Themsen. 49:- i storpocket (Adlibris).

 

 

 

det-finns-annan-frukt-an-apelsiner

Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson. För 59 bagis (Adlibris) får ni ingången till ett av Västeuropas största författarskap, så som det började en gång. Boken blev teveserie och kultförklarad redan när den kom.

 

 

Karin Salmson, förläggare på Olika:

kan-man– Eftersom vi inte själva rear i år så tipsar jag om Kan man? som jag tycker är en underbar barnbok av Petter Lidbeck och Lisen Adbåge som handlar om en tjej som testar saker som en verkligen inte kan, så att blodet sprutar.

 

 

karla-brottare-och-boris-olsson

För de äldre finns Karla Brottare och Boris Olsson av Anders Sparring som har en härlig humor och visar en tjej som bara inte kan låta bli att brottas.

 

 

 

 

medan-jag-var-ung-ego-historia-fran-1900-talet

Vi vuxna kan passa på att läsa lite samtidshistoria från två spännande feminister genom Maria Svelands Hatet eller Yvonne Hirdmans Medan jag var ung.

 

 

 

Madeleine Persson, marknadsansvarig på Leopard förlag:

havsboken-eller-konsten-att-fanga-en-jattehaj-fran-en-gummibat-pa-ett-stort-hav-genom-fyra-arstider– Jag vill gärna tipsa om Havsboken av Morten A. Strøksnes, en trollbindande och oerhört vacker bok om havet och två vänner som från en liten gummibåt försöker fånga en jättehaj. Dyk ned i boken och förflytta dig till vackra Lofoten i Norge, du kommer inte att ångra dig!

 

Ulrika Slottner, VD för Idus förlag:

– Vi har många fantastiska böcker på rean men vill gärna tipsa om följande:

prinsessa-i-nodAlbin den store tidsresenären – Prinsessa i nöd av Mikael Rosengren. Den första boken om Albin, den store tidsresenären. Det roliga och spännande äventyret är kryddat med faktarutor och frågor som ger små och stora läsare en mängd rolig och spännande fakta om 1600-talets Sverige. Genom Albin får barnet också känna igen sig och förstå att dagdrömmar och fantasier är såväl vanligt som viktigt.

 

 

hur-gamla-blir-djuren-och-lite-annat-kul-att-vetaHur gamla blir djuren av Linda Svensson. Hur gamla blir egentligen djuren? Ett av djuren kan bli 500 år och ett annat bara några veckor, gissa vilka! Är det de stora djuren som blir äldst eller de minsta? Blir det snabbaste djuret äldst eller det långsammaste?

 

 

 

solhjartats-hemlighet

Solhjärtats hemlighet del 1–3 av Pär SahlinSolhjärtats hemlighet är en fantasyserie för barn i åldern 9-12 år som belyser både mod och vänskap, skriven av läraren och läromedelsförfattaren Pär Sahlin.

 

Läs också vår artikel om hur de här fyra förlagen planerar sin egen bokrea i sina webbshopar.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL