fbpx

Efter 12 veckor hittades pallen som PostNord slarvade bort

Anders Nyman på Whip Media fick en tidig julklapp när en lastpall med böcker och mässmaterial som PostNord slarvade bort dök upp igen – tolv veckor senare. Men det var inte PostNord som hittade den.

Boktugg har tidigare skrivit om problemen som Whip Media drabbades av när de skulle skicka hem en pall med böcker och mässmaterial från Bokmässan i Göteborg till sitt kontor i Helsingborg. Pallen försvann och ingen visste vart den tagit vägen.

Men i veckan läste vi glada nyheter från Anders Nyman som äntligen hade fått sin pall.

ANNONS

PostNord har hittat din pall – berätta?
– Njae, det är ju en sanning med modifikation förvisso. Pallen hittades av Förlagssystem som hörde av sig och berättade att deras returavdelning fått in en pall de inte kände igen och som de efter ett tag lyckades härleda till mig. Jag kontaktade därefter Postnord för att informera dem om att pallen var återfunnen.

Hur lång tid tog det för dem att hitta den – och hur mycket tid har du lagt på det här?
– Det tog 12 veckor för den att dyka upp. Och jag har lagt över 10 timmar på det här projektet i form av telefonsamtal med olika parter, mejlkorrespondens, sammanställning av packlistor, fotografering mm.

Har PostNord erbjudit dig någon kompensation?
– Inte än så länge, men handläggaren skulle ringa upp mig som i måndags, men jag väntar fortfarande … Det är ju svårt att beräkna ett rimligt ersättningskrav men det rör sig ju både om nedlagd tid och tappad direktförsäljning på de titlar som fanns på pallen. Sen skulle ju flera av de titlarna iväg till pressen som alltså fick vänta på nya böcker, så vi missade ju tajmingen med PR-arbetet på flera titlar. Hur värderar man det? Det ska bli spännande att höra vad de kommer erbjuda, för jag har hört från andra att de är väldigt snåla med ersättningen.

ANNONS

Har du några råd/erfarenheter för andra förlag som ska skicka böcker från Bokmässan nästa år?
– Anteckna noga vad man lägger på pallarna, så att detta i detalj kan redovisas om de kommer bort. Man kan även lägga en GPS-tracker på varje pall så att man lätt kan hitta den. (skratt)

Hur har julhandeln gått för ditt förlag?
– Lite sämre än förväntat faktiskt, det var bättre förra året. Det verkar nästan som att någon hällt sirap i systemet. Försäljningen har varit rätt konstant under året men i november började det dala lite, trots nya titlar som kom ut då. Jag vet inte hur det ser ut för branschen i sin helhet, men vi får analysera våra egna insatser och se om vi kan göra något annorlunda till nästa år.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.