Julkalender 2016 – lucka 16: Sarah Linton

Sarah Linton är redaktör och projektledare på förlaget Bokfabriken i Malmö. Bakom lucka 16 i Boktuggs julkalender bjuder hon på några julklapptips i bokform.

Sarah är full av boktips och vill egentligen tipsa om sex böcker istället för tre, men vi låter henne tipsa om fyra. Vi är inte omöjliga, särskilt inte när boktipsen är välformulerade!

Skönlitteratur:

iekenstecken”Känner du någon som är historieintresserad?”
– Bodil Mårtensson har nyligen kommit ut med I ekens tecken som är den fristående avslutande delen i Bodil Mårtenssons romantrilogi förlagd till medeltiden, uppföljare till Blodbokens tid och Kastanjeträdets makt. Genom att skickligt väva samman fakta och fiktion levandegör Mårtensson med ryggdolkar och sängkammarmissnöje en knapert dokumenterad bit av Sveriges historia.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
flickorna”Känner du någon som är intresserad av sekter (och fantastiskt språk)?”
– På Bokmässan i år fick jag, som säkert så många andra, med mig Flickorna av Emma Cline hem. Alltså åh. Emma Cline uttrycker gamla saker på helt nya sätt och när jag läste boken tänkte jag på var och varannan sida: det här önskar jag att jag hade skrivit. När jag tänker den tanken vet jag att jag läser en riktigt bra bok.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
 

kattvännerFacklitteratur: ”Känner du en kattälskare av rang?”
– Bokfabriken har gett ut den charmiga boken Oss kattvänner emellan där läsaren får följa Susanne Hellman Holmström och Suzanne Axells katthistorier. Vi får även bekanta oss med bland andra Camilla Läckbergs och Elsie Johanssons kändiskatters goda liv. Det bjuds på härliga historier från kattvänner och eldsjälar runtom i Sverige, gulliga kattbilder samt rolig kurrriosa såklart!

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

hurgickdetsenBarn/ungdomsbok: ”Känner du någon som gillar fantastisk bildkonst och rim?”
– Jag måste tipsa om en riktig klassiker som blir sönderläst (och söndertuggad) hemma hos oss just nu: Tove Janssons Hur gick det sen? Jag älskar Tove Janssons konstnärskap och att läsa på rim, och min ett och ett halvt-åring verkar känna det samma. Varje gång vi kommer till ”Vad tror du att det hände sen?” börjar han fnissa förväntansfullt och vänder blad.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

 

Hur ska du fira jul och ska du läsa något särskilt i julhelgen?
– Jag ska fira jul hos min sambos syster i Århus. Det blir min första jul utomlands! Jag ska bulla upp med mycket Alfons och Mumin för tågresan. Jag har precis börjat läsa Illusionernas bok av Paul Auster som jag häromdagen fick veta var min killes första stora läsupplevelse, så det känns spännande. I julklapp har jag önskat mig Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren, så den hoppas jag också kunna läsa.
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL