Julkalender 2016 – lucka 4: Markus Sköld

Skräckförfattaren Markus Sköld, aktuell med romanen Kalldrag, tipsar om läsvärda böcker i vår julkalender. Och inte vilka böcker som helst, utan ett gäng väl valda SF-titlar.

Markus Sköld är en av de nyare rösterna inom svensk skräck. I augusti kom hans senaste skräckroman Kalldrag, en mörk berättelse som bland annat har blivit uppmärksammad i DN. Han debuterade 2012 med skräckromanen Där ute i mörkret och har även skrivit flera noveller, bland annat Detta levande offer och Det svarta molnet, och medverkat i olika novellsamlingar.

TrojanernaSkönlitterär vuxenbok
– Jag gillade verkligen Trojanerna av Lova Lovén. Det är en ruskigt spännande undergångsberättelse som växlar mellan tre olika kvinnors perspektiv. Historien biter fast i en från första sidan och det är mycket svårt att lägga boken ifrån sig.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

dahlgren_100_hemskaste_omslag_mb_0Fackbok
– Jag vet inte om det är en fackbok, men 100 hemskaste av Helena Dahlgren är i så fall en djupt personlig fackbok. Helena tipsar om skräckinjagande upplevelser inom böcker, film, musik och till och med telefonsamtal. En fantastisk källa av tips för skräcknördar.
Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

tredje principenBarn/ungdomsbok
– Här har jag faktiskt två tips! Först vill jag rekommendera Tredje Principen av Anna Jakobsson Lund. Den handlar om Ava, som lever som rebell i en dystopisk framtid, och dessutom kan styra folks tankar. Hon träffar Levi, vars syster blivit gripen, och tillsammans ger de sig iväg för att rädda henne. Boken är första delen i en trilogi där sista delen, Enda vägen, släpptes tidigare i höst. Hela serien är fantastisk, men jag tycker man ska börja med första delen.
Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

zombiefeber-inb – Min dotter vill också tipsa om Zombiefeber av Kristina Ohlsson, som hon tycker är bästa boken någonsin.

 

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Hur ska du fira jul och vad tänkte du läsa under julledigheten?
– Vi firar jul med familjen i min hemort Hofors. I år tänkte jag sätta i tänderna i Peter Straubs klassiker Ghost Story.  Därefter kanske Invasive av Chuck Wendig.

Foto: Nicklas Hansson

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL