ANNONS

Norstedts Förlagsgrupp blir ensam ägare till Barnens Bokklubb

Norstedts köper Sveriges största bokklubb för barn – Barnens Bokklubb. Norstedts Förlagsgrupp har fram till och med nu varit delägare i bokklubben tillsammans med bokförlaget Opal men blir nu ensam huvudägare.

Barnens Bokklubb startade 1977 och är Sveriges största bokklubb för barn. Varje månad erbjuder bokklubben sina kunder kvalitetsböcker från svenska barnboksförlag. Även efter dagens förvärv kommer alla svenska barnboksförlag kunna finnas med i bokklubbens utbud.

– Barnens Bokklubb är en viktig säljkanal för kvalitetslitteratur för barn och unga läsare. Förlagsgruppen har sedan tidigare en lönsam och stark bokklubb i Böckernas Klubb och vi ser många fördelar i att driva de två tillsammans, säger Ann Sköld, förlagschef på Rabén & Sjögren och ordförande i Barnens Bokklubb.

Bokklubben kommer att flytta till Norstedts förlagsgrupps lokaler på Riddarholmen. I samband med ägarskiftet kommer det att bli en neddragning av antalet tjänster.

Norstedts Förlagsgrupp tar över ägande från 1 november 2016. Barnens Bokklubb omsatte förra året 37 mkr och gjorde ett nollresultat. Köpeskillingen för 50 % av aktierna uppgick till 550 Tkr.

De senaste åren har Barnens Bokklubb sett en vikande försäljning, åren 2013 till 2015 sjönk omsättningen från 46,5 msek till 37 msek och resultatet har balanserat runt noll. Det är dessutom en rejäl minskning sedan 2008 då bokklubben omsatte 85,7 msek och gjorde 6,2 msek i vinst.

Barnens bokklubb säljer utvalda böcker från en mängd olika förlag. Medlemstidningen utkommer 14 gånger per år och presenterar bokpaket (utifrån ålder), utvalda böcker, författarintervjuer, reportage och fakta kring barns läsning. Som många andra bokklubbar har de fått känna av konkurrensen från nätbokhandlarna.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL