ANNONS

Peter Killberg: Bra med ny ägare som tror på fysisk bokhandel

Fysisk bokhandel tappade försäljning första tertialet, jämfört med föregående år.

KF sålde sin ägarandel av Akademibokhandeln till riskkapitalbolaget Accent i början av juni, som vi tidigare berättat. En av de andra större ägarna är Killbergs Bokhandel.
– För vår del känns det bra att vi fått en lösning på ägarfrågan och att vi får en ny huvudägare som stöder den affärsplan vi arbetar med, säger Peter Killberg till boktugg.se.

Nyheten om försäljningen av Akademibokhandeln kom inte som någon chock. Den har varit på gång länge och är något som Peter Killberg varit inställd på sedan en tid tillbaka.

– Redan när vi 2012 förhandlade med KF om ett samgående mellan Bokia och Akademibokhandeln förstod vi att KF hade som långsiktig strategi att renodla och fokusera på dagligvaruhandeln. Att man arbetade för att hitta en ny ägare till Akademibokhandeln blev ännu tydligare efter uttalanden från KF:s ordförande Anders Sundström under 2013.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Att affären nu är klar känns bra för Killbergs. De har tilltro till de nya ägarna och känner att de har fullt stöd för Akademibokhandelns affärsplan.

– För Killbergs Bokhandels del känns det bra att vi fått en lösning på ägarfrågan och att vi får en ny huvudägare som stöder den affärsplan vi arbetar med. Niklas Sloutski, vd på Accent Equity Partner har uttalat att; ”Vår ambition är att bistå ledningen med att utveckla Akademibokhandeln till en modern bokhandel i världsklass”. En spännande och utmanande ambition som vi delar till 100 procent. Killbergs Bokhandel kommer att fortsätta som delägare och aktivt delta i den nya styrelsen. Att Accent har erfarenhet inom detaljhandel och att man uppenbarligen tror på den fysiska bokhandeln är givetvis också mycket bra.

Peter Killberg ser med tillförsikt framåt. Förra året var lyckosamt, och man kunde redovisa en vinst för första gången på ett antal år.

– Så här långt har vårt projekt, sammanslagningen mellan Bokia och Akademibokhandeln, varit mycket framgångsrikt. 2014 kunde vi redovisa en vinst för första gången på flera år. En stor del av förklaringen till den lyckosamma vändingen är rationaliseringar och besparingar. Nu kan vi gå in i nästa fas och lägga större fokus på att utveckla våra erbjudanden till kunderna. Det ser vi fram emot!

ANNONS

För att läsa tidigare artikel om affären, klicka här!


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired6@boktugg.se