ANNONS

Förlagsbranschen med nya ögon

Bokmässan i Göteborg gick av stapeln den 25-28 september i år, och bjöd på ett fullspäckat schema med gäster från både när & fjärran. De svenska medierna rapporterade flitigt från mässan, men hur såg bevakningen egentligen ut från de utländska medierna? Publishing Perspectives ger oss svaren.

Den internationella sajten Publishing Perspectives har som fokus att rapportera nyheter från förlagsbranschen internationellt. Den 24 oktober publicerade de ett inlägg från Bokmässan i Göteborg, och såg den med ett nytt spännande perspektiv.
De saker som har uppmärksammats mest är det fantastiska i att samla så många förlag, författare, intressenter och gäster på ett och samma ställe trots att bokbranschen har det tuffare än på länge.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Som höjdpunkter på Bokmässan lyfts evenemang med John Ajvide Lindqvist, Ebba-Witt Brattström och Philip Teir i tillsammans med uppmärksamheten kring nästa års tema – Ungern, den svenska feministiska debatten och snacket kring Fredrik Backmans beslut att lämna sitt förlag för en agent som tillåter mer konstnärlighet.

Publishing Perspectives ser saker med andra ögon och genom deras artikel får man en virtuell tur av en bokmässa som återspeglar det svenska samhället. Det blir en intressant vinkling och är både givande och nyttigt att se vår vardag ur andras ögon.

Artikeln i sin helhet hittar ni här, och vi på boktugg rekommenderar varmt alla att läsa den, för ny input, spännande vinklar och fascinerande iakttagelser.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired1@boktugg.se