fbpx

Förlagsbranschen med nya ögon

Bokmässan i Göteborg gick av stapeln den 25-28 september i år, och bjöd på ett fullspäckat schema med gäster från både när & fjärran. De svenska medierna rapporterade flitigt från mässan, men hur såg bevakningen egentligen ut från de utländska medierna? Publishing Perspectives ger oss svaren.

Den internationella sajten Publishing Perspectives har som fokus att rapportera nyheter från förlagsbranschen internationellt. Den 24 oktober publicerade de ett inlägg från Bokmässan i Göteborg, och såg den med ett nytt spännande perspektiv.
De saker som har uppmärksammats mest är det fantastiska i att samla så många förlag, författare, intressenter och gäster på ett och samma ställe trots att bokbranschen har det tuffare än på länge.

Som höjdpunkter på Bokmässan lyfts evenemang med John Ajvide Lindqvist, Ebba-Witt Brattström och Philip Teir i tillsammans med uppmärksamheten kring nästa års tema – Ungern, den svenska feministiska debatten och snacket kring Fredrik Backmans beslut att lämna sitt förlag för en agent som tillåter mer konstnärlighet.

ANNONS

Publishing Perspectives ser saker med andra ögon och genom deras artikel får man en virtuell tur av en bokmässa som återspeglar det svenska samhället. Det blir en intressant vinkling och är både givande och nyttigt att se vår vardag ur andras ögon.

Artikeln i sin helhet hittar ni här, och vi på boktugg rekommenderar varmt alla att läsa den, för ny input, spännande vinklar och fascinerande iakttagelser.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired1@boktugg.se

Stäng meny