fbpx

Förlagsbranschen med nya ögon

Bokmässan i Göteborg gick av stapeln den 25-28 september i år, och bjöd på ett fullspäckat schema med gäster från både när & fjärran. De svenska medierna rapporterade flitigt från mässan, men hur såg bevakningen egentligen ut från de utländska medierna? Publishing Perspectives ger oss svaren.

Den internationella sajten Publishing Perspectives har som fokus att rapportera nyheter från förlagsbranschen internationellt. Den 24 oktober publicerade de ett inlägg från Bokmässan i Göteborg, och såg den med ett nytt spännande perspektiv.
De saker som har uppmärksammats mest är det fantastiska i att samla så många förlag, författare, intressenter och gäster på ett och samma ställe trots att bokbranschen har det tuffare än på länge.

Som höjdpunkter på Bokmässan lyfts evenemang med John Ajvide Lindqvist, Ebba-Witt Brattström och Philip Teir i tillsammans med uppmärksamheten kring nästa års tema – Ungern, den svenska feministiska debatten och snacket kring Fredrik Backmans beslut att lämna sitt förlag för en agent som tillåter mer konstnärlighet.

ANNONS

Publishing Perspectives ser saker med andra ögon och genom deras artikel får man en virtuell tur av en bokmässa som återspeglar det svenska samhället. Det blir en intressant vinkling och är både givande och nyttigt att se vår vardag ur andras ögon.

Artikeln i sin helhet hittar ni här, och vi på boktugg rekommenderar varmt alla att läsa den, för ny input, spännande vinklar och fascinerande iakttagelser.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.