fbpx

Gunnel Linde avliden

DN rapporterar att barnboksförfattaren Gunnel Linde, som bland annat skrivit Den vita stenen, avled den 12 juni, 89 år gammal. Linde hade under sin livstid flera olika yrkesroller inom media utöver sitt författarskap. Hon var aktiv i barnboksakademin och grundade i början av sjuttiotalet även föreningen Barnens Rätt I Samhället (BRIS) tillsammans med Berit Hedeby. För sitt arbete och författarskap prisades hon flertalet gånger, bland annat med Astrid Lindgren-priset och Natur & Kulturs kulturpris.

 

Gunnel Lindes verk i urval:

”Osynliga klubben och hönshusbåten” (1958, radioprogram och debutbok med samma namn); ”Fröken Ensam Hemma åker gungstol” (1963); ”Den vita stenen” (1964); ”Eva-Sjams land” (1967); ”Pellepennan och Suddagumman” (1968, teveprogram och böcker, tillsammans med tecknaren Ulf Löfgren); ”Jag är en varulvsunge” (1972); ”Rädda Joppe, död eller levande” (1985, teveserie)

 

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

Stäng meny