Gunnel Linde avliden

DN rapporterar att barnboksförfattaren Gunnel Linde, som bland annat skrivit Den vita stenen, avled den 12 juni, 89 år gammal. Linde hade under sin livstid flera olika yrkesroller inom media utöver sitt författarskap. Hon var aktiv i barnboksakademin och grundade i början av sjuttiotalet även föreningen Barnens Rätt I Samhället (BRIS) tillsammans med Berit Hedeby. För sitt arbete och författarskap prisades hon flertalet gånger, bland annat med Astrid Lindgren-priset och Natur & Kulturs kulturpris.

 

Gunnel Lindes verk i urval:

”Osynliga klubben och hönshusbåten” (1958, radioprogram och debutbok med samma namn); ”Fröken Ensam Hemma åker gungstol” (1963); ”Den vita stenen” (1964); ”Eva-Sjams land” (1967); ”Pellepennan och Suddagumman” (1968, teveprogram och böcker, tillsammans med tecknaren Ulf Löfgren); ”Jag är en varulvsunge” (1972); ”Rädda Joppe, död eller levande” (1985, teveserie)

 

 

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL