Sofi Poulsen ger bort böcker i julklapp till barn

Sofi Poulsen, författare och egenutgivare.

Barn ska inte behöva stå utan julklapp, tycker författaren Sofi Poulsen. Tillsammans med sitt tryckeri skänker hon hundra böcker till välgörande ändamål.

Sofi Poulsen är författare och egenutgivare. Hon har skrivit totalt 17 barnböcker, varav fyra är utgivna i tryckt form. På sitt vuxenförlag Marchetti förlag har hon även gett ut antologier: Grimm och Grimm Darker, som är inspirerade av bröderna Grimms klassiska sagor fast i ny tappning och placerade i en modern tid.

– Jag har alltid gett bort böcker vid jul, jag tycker att alla barn ska ha en julklapp. Är man ensamstående förälder eller liknande så kan det bli väldigt stressfullt att ge julklappar, och man kanske inte kan göra det av olika skäl. Barnen känner också av den här pressen och de kanske inte vill önska sig något. Men alla barn vill ju ha en julklapp, säger Sofi Poulsen när jag träffar henne på Bokmässan.

Första året som författare skänkte Sofi tio böcker till Julhjälpen i Växjö, likaså andra året. I år har hon fått hjälp av sitt tryckeri Print in Baltic, och de bestämde sig för att tillsammans skänka hundra exemplar av boken Mamman och den lilla draken som Sofi har skrivit och gett ut tillsammans med illustratören Nicolas Krizan. Boken är skriven för åldern 3–6 år och handlar om en vanlig morgon hemma hos en mamma med en liten drake.

Femtio böcker kommer att gå till Julhjälpen, och femtio till Kafé de luxe i Växjö som anordnar en julmiddag för ensamma människor. Där brukar vara väldigt mycket barn, och barnen är viktiga när det är jul. De får absolut inte glömmas bort!

Bilden: Sofi Poulsen med sin bok Mamman och den lilla draken och Fantastikgränds giveaway Viskningar från Fantastikgränd (läs mer om den här).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.