Sofi Poulsen, författare och egenutgivare.

Sofi Poulsen ger bort böcker i julklapp till barn

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Barn ska inte behöva stå utan julklapp, tycker författaren Sofi Poulsen. Tillsammans med sitt tryckeri skänker hon hundra böcker till välgörande ändamål.

Sofi Poulsen är författare och egenutgivare. Hon har skrivit totalt 17 barnböcker, varav fyra är utgivna i tryckt form. På sitt vuxenförlag Marchetti förlag har hon även gett ut antologier: Grimm och Grimm Darker, som är inspirerade av bröderna Grimms klassiska sagor fast i ny tappning och placerade i en modern tid.

– Jag har alltid gett bort böcker vid jul, jag tycker att alla barn ska ha en julklapp. Är man ensamstående förälder eller liknande så kan det bli väldigt stressfullt att ge julklappar, och man kanske inte kan göra det av olika skäl. Barnen känner också av den här pressen och de kanske inte vill önska sig något. Men alla barn vill ju ha en julklapp, säger Sofi Poulsen när jag träffar henne på Bokmässan.

Första året som författare skänkte Sofi tio böcker till Julhjälpen i Växjö, likaså andra året. I år har hon fått hjälp av sitt tryckeri Print in Baltic, och de bestämde sig för att tillsammans skänka hundra exemplar av boken Mamman och den lilla draken som Sofi har skrivit och gett ut tillsammans med illustratören Nicolas Krizan. Boken är skriven för åldern 3–6 år och handlar om en vanlig morgon hemma hos en mamma med en liten drake.

Femtio böcker kommer att gå till Julhjälpen, och femtio till Kafé de luxe i Växjö som anordnar en julmiddag för ensamma människor. Där brukar vara väldigt mycket barn, och barnen är viktiga när det är jul. De får absolut inte glömmas bort!

Bilden: Sofi Poulsen med sin bok Mamman och den lilla draken och Fantastikgränds giveaway Viskningar från Fantastikgränd (läs mer om den här).

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.