fbpx

Störst av allt har nu sålt över 300 000 exemplar

Malin Persson Giolito. Foto: Anna-Lena Ahlström

Boken Störst av allt har sålt 150 000 exemplar i pocket och totalt över 300 000 exemplar i alla format. Malin Persson Giolito kan dessutom se fram emot att boken blir tv-serie på Netflix.

– Vi har lagt tid på att bygga ett team som vi kan lita på för att kunna filmatisera romanen. Jag har själv prenumererat på Netflix sedan den andra veckan det var möjligt att göra det i Sverige, så det är otroligt spännande att ”Störst av allt” nu blir en Netflix originalserie, sa Malin Persson Giolito i ett pressmeddelande förra veckan.

Då kom nämligen nyheten att det svenska bolaget FLX ska producera den första svenska originalserien för Netflix. Serien baseras på boken Störst av allt och manus skrivs av Camilla Ahlgren som bland annat skrivit manus till Gåsmamman och var manusredaktör på de första säsongerna av Bron.

ANNONS

– Malin Persson Giolitos roman Störst av allt är ett originellt, nytt och spännande drama som kommer att bli en fantastisk Netflix-serie. Vi bad en av Skandinaviens mest ansedda manusförfattare, Camilla Ahlgren, att jobba med oss och hon var lika exalterad som vi. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix och att göra ”Störst av allt” till det allra första svenska Netflix-originalet, säger Pontus Edgren på FLX.

Serien ska börja spelas in under 2018 och har ännu inget premiärdatum.

Boken har redan skördat stora framgångar. Störst av allt utsågs till 2016 års bästa kriminalroman av Deckarakademin. Och för bara en månad sedan tilldelades hon Skandinaviska Kriminalsällskapet Glasnyckeln 2017 för samma kriminalroman.

ANNONS

Boktugg skrev i helgen om att pocketutgåvan av Störst av allt legat etta på den svenska Topp 20-listan över mest sålda pocketböcker i juni, juli och augusti. Då drar man slutsatsen att den sålt en hel.

– Det stämmer pocketboken är uppe i över 150 000 exemplar vilket är mycket imponerande, Sveriges mest sålda pocketbok i år. Totalt är vi precis över 300 000 sålda exexmplar med alla format, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

– Det är verkligen kul och vi ser inte någon avmattning i försäljningen. Nyheten om Netflix-serien kom verkligen perfekt.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.