Jenny Fagerlund

Jag har alltid slukat böcker och älskat att skriva men att jag skulle bli journalist eller författare var inget jag drömde om som liten. I stället var det drömmen om att arbeta som veterinär som fick mig att söka in till Naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Helt fel val!

De ämnen jag verkligen gillade var svenska, psykologi, gympa och allt annat som inte hade med matte, teknik eller fysik att göra. Så vad gjorde jag? Gick klart skolan, fick hyfsade betyg, velade några år och kom sedan på att det var skrivandet jag skulle satsa på. Det var ju det jag var bäst på. Det var det jag älskade. Att läsa, skriva och hitta på berättelser.

I dag, x antal år senare har jag en fil.kand i Journalistik med multimedia. Jag har frilansat för bland annat Vi i villa och hoppat in som vikarierande webbredaktör för mama, Sköna Hem, Lantliv, amelia, Topphälsa och Allt om Mat. Jag har även arbetat som reporter på Dagens Industri (DI-Weekend) samt varit webbredaktör på tidningen Tara.​

Maj 2016 debuterade jag med boken Drömstigen som jag vann Harper Collins Nordics författartävling med 2014. Sommaren 2017 skrev jag på ett tvåboksavtal med Norstedts förlag och har sedan dess gett ut fyra böcker till (nästa bok släpps augusti 2021). Mina böcker är sålda till flertalet länder och Nordisk film har köpt optionsrättigheterna till 24 goda gärningar.

​Idag arbetar jag heltid som författare samt driver podden Feelgood med Jenny & Caroline tillsammans med Caroline Säfstrand. Jag håller även inspirationsföreläsningar om författarskap, skrivande , böcker och feelgood samt grundkurser i att skriva feelgood.

På min webbsida delar jag med mig av mina tankar och funderingar kring skrivande, berättar om min väg till utgivning, författarskap men också om livet i stort och min vardag.

Källa: Jenny Fagerlunds hemsida