Jan-Olof Bengtsson

Jag har arbetat som journalist i över 40 år med världen som arbetsplats. I princip har jag skrivit ord och meningar varje dag vilket resulterat i tusentals reportage, essäer och artiklar. Om stort och smått. Om glädje och dramatik. Om politik, om krig och konflikter. Om oss människor. Det är egentligen ingen överdrift att säga att jag under hela mitt yrkesverksamma liv nästan sett mitt yrke som en betald hobby. Jo, priviligierad som få och därför väldigt tacksam.

När jag nu lämnat den dagsaktuella journalistiken och därmed fått mycket tid över, var det äntligen dags för en skönlitterär berättelse/roman som det tagit mig ett par år att sammanställa och skapa. Berättelsen har legat och puttrat till och från under många år.

Platsen är Sri Lanka, och två dramatiska adoptionsprocesser mitt under inbördeskriget där ödet plötsligt infinner sig för att bringa ordning i saknad och kaos och ställa till rätta.

Jag har tillbringat mycket tid på paradisön och har två adopterade döttrar därifrån.  

På många sätt har skrivandet av den här boken varit ett mentalt reningsbad för mig. Många av händelserna är verklighetsbaserade.  

Jag bor i den lilla bergsbyn Fayence i Sydfrankrike sedan 2016.