Lars Wilderäng

Thrillerförfattare, som debuterade 2011 med Midvintermörker. Mest känd för science-fictionböckerna i Stjärnklart-trilogin. Aktuell med Höstsol.

Lars Wilderäng debuterade 2011 med technothrillern Midvintermörker, som handlade om ett ryskt anfall mot Gotland. 2013 kom uppföljaren Midsommargryning.

2014 publicerades den första boken i den bästsäljande science fiction-serien Stjärnklartserien, med undergångsromanen Stjärnklart, följt av Stjärnfall (2015) och avslutande Stjärndamm (2016). 2017 släpptes Höstsol, den första romanen av två i en nya säkerhetspolitisk- och militär thrillerserie.

Lars böcker ges ut av Massolit förlag i Sverige, framöver Norstedts. Stjärnklart-böckerna finns även i Polen och Finland, och är också sålda till film- och teve, och en teveserie är under utveckling av produktionsbolaget Bob Film.

Under 2017 publicerades även e-novellerna Berget och Oscar i egen regi.

Hösten 2018 kommer uppföljaren till Höstsol, som kommer ges ut på Norstedts.

Författaren har en tidigare bakgrund som IT-konsult, men jobbar numera dubbel heltid som författare och bloggare, med samhälls- och ekonomibloggen Cornucopia? Han bor utanför Sätila mellan Kungsbacka och Borås.

http://cornucopia.cornubot.se