Cecilia Ekhem

Författare till relationsromanerna Väntrum, Snart dansar du åter och Vapenlös. Sjukstugepoet under namnet Ekhemmanet på sociala medier.

Cecilia Ekhem är född 1970 och bosatt på Hemmanet, Sundsvall med man och barn. Barndomens intensiva skrivande togs upp i 30-årsåldern och en kurs i kreativt skrivande ledde vidare till debutromanen Väntrum på temat barnlängtan. Den fristående uppföljaren heter Snart dansar du åter. Denna roman som berättar om vägen genom en tragedi ur ett anhörigperspektiv recenserades i SVT:s Go’kväll och är enligt Hjärnkrafts tidning en "ömsint och varm skildring". Romanen kom som ljudbok 2020

På sociala medier finns Cecilia under Ekhemmanet och sprider där ”sjukstugepoesi”, dikter om liv, kamp och längtan som blev det skrivande som tog vid när Cecilia 2012 drabbades av sjukdomen ME. Efter ett par år gick det att hitta en långsam och anpassad skrivmetod även för det mer långsiktiga författandet, vilket ledde till romanen Vapenlös som kom ut 2020.

Sommaren 2021 vann Cecilia första pris i Sundsvalls kommuns tävling Sundsvallsnovellen med motiveringen: "Författaren lyckas med att med ett vackert, böljande språk väva samman nutid och historia och kopplar skickligt ihop handlingen till Sundsvall. Novellens tema berör och den välskrivna berättelsen väcker känslor hos läsaren." Novellen finns att läsa i sin helhet på hemsidan Ekhemmanet. Förutom noveller, romaner, dikter och barnboksmanus har Cecilia genom åren författat många sång- och psalmtexter.

http://www.ekhemmanet.se