Birgitta Fernström

Birgitta Fernström kan titulera sig skådespelerska, sångerska, regissör, lärare och författare och delar numera sin tid mellan egna seniorföreställningar och skrivande.
Birgitta är född i Västmanland men har sedan länge sin fasta punkt i Borås. Efter sin småskollärarutbildning fortsatte hon en flerårig musikdramatisk utbildning på Statens Scenskola i Göteborg med vidare studier i Italien, Irland och England.
Som sångerska och skådespelerska har hon arbetat på flera scener i Norden, däribland Borås Stadsteater, Stora Teatern i Gbg och Svenska Riksteatern och även framträtt i Spanien och Finland.

Hennes röst är även välbekant från ett stort antal tecknade Disneyserier. I sin egenskap av teaterlärare har hon varit anställd i Växjö, Örebro och Ulricehamn, där hon ansvarat för teaterinriktningen på gymnasiet. Hon har regisserat ett stort antal pjäser och musikproduktioner inom skolans ram och tillsammans med fristående amatörsällskap. Som författare debuterade Birgitta 2010 och har sedan dess givit ut flera barnböcker.

Sedan ett antal år driver hon Birgitta Fernström Productions och Glimmergummans förlag.