Ursula K. Le Guins hem ska bli ett författarresidens

För att hedra Ursula K. Le Guin ska man bevara hennes hem och omvandla det till ett residensprogram. Skärmdump: Literary Arts.

🏡 BEVARAS. Ursula K. Le Guin dog 2018 i en ålder av 88 år. Hon var en författare av högsta klass som både gladde och utmanade en global publik av läsare. ”Vi kommer att hedra Ursula K. Le Guin – en av Oregons mest framstående författare – genom att bevara hennes hem, där hon bodde och skrev i mer än 50 år, och omvandla det till ett residensprogram”, skriver Literary Arts som fått förtroendet av Ursula K. Le Guin och hennes familj att bevara detta historiska familjehem och omvandla det till ett arbetsutrymme. De genomför nu en insamling för att finansiera projektet.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.