Hoi Publishing ökade omsättning och förlust Q1-2024

📈 Kvartalsrapport. Hoi Publishing AB har gjort flera förvärv det senaste året. Det syns efterhand i försäljningssiffrorna – förvärvade förlaget Ekström & Garay AB ingår exempelvis för mars månad 2024 och Superlux för hela kvartalet.
Omsättningen ökade till 4,4 (2,5) Mkr under första kvartalet 2024 jämfört med samma period föregående år. Rörelseresultatet landade på -1,7 (-1,2) Mkr, enligt kvartalsrapporten som släpptes i veckan. Kassaflödet från den löpande verksamheten förbättrades dock till +156 (-536) tkr liksom resultatet på EBITDA-nivå: -52 (-609) tkr. Fortfarande tyngs Hoi av stora lån och räntekostnaden ökade till 277 (170) tkr. Nyemissionen i april på 4,4 Mkr (före kvittningar och emissionskostnader) bör minska skuldsättningen.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,