Adlibris klimatavtryck minskade 13 procent 2023

🌲 Klimatkamp. När Adlibris (inklusive Campusbokhandeln, Pocket Shop och Odla.nu) gjorde årets beräkning för klimatavtrycket 2023 blev resultatet 18 188 ton CO2e, vilket är en minskning med 13 procent jämfört med föregående år. Ännu ett steg i rätt riktning för att nå målen om ett halverat klimatavtryck till 2030. Sedan mätningarna började 2020 har det totala klimatavtrycket minskat med 30 procent.
Minskningen 2023 kommer från lägre utsläpp från transporter samt lägre utsläpp vid produktion av böcker.
– Vi har jobbat hårt med att förändra transporten för leveranser från USA där gods nu transporteras med långsammare frakt som genererar lägre utsläpp. Samtidigt har vi även minskat inköpen från USA, vilket i sin tur minskar behovet av frakten generellt, säger Linnéa Hård af Segerstad, hållbarhetsansvarig på Adlibris i ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.