Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvard University i Cambridge – ett av universitetets bibliotek. Arkivbild: CHARLES KRUPA.

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame”.

2014 kunde universitetet med ny teknologi bekräfta att bokpärmen var gjord av människohud, vilket flera medier bevakade med en skämtsam ton.

Nu ber Harvard om ursäkt för att ha äventyrat värdigheten hos den människa vars kvarlevor använts för boken. Universitetet ska ta bort omslaget, och försöka hitta en värdig lösning för de mänskliga kvarlevorna.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL