ElevenLabs tar in 80 miljoner dollar i Serie B-runda

💰 AI-cash. I juni 2023 genomförde London/New York-baserade techbolaget ElevenLabs en Serie A-runda på 19 miljoner dollar där Nat Friedman, Daniel Gross och Andreessen Horowitz var ledande investerare. Även Storytel gjorde en mindre investering kopplad till ett samarbete kring AI-röster för att kunna erbjuda alternativa inläsningar av ljudböcker. Storytels VoiceSwitcher har nu testats på engelska sedan i somras och polska (november). Tidigt 2024 utlovas lansering av funktionen även på svenska och danska. Kommer Storytel att släppa den nyheten lagom till bokslutskommunikén kanske?
I måndags presenterade ElevenLabs en Serie B-runda på på 80 miljoner dollar (830 Mkr) med samma ledande investerare som senast. Storytel nämns dock inte bland investerarna i denna runda. Däremot bör deras investering ha ökat i värde då hela ElevenLabs värderas till över 1 miljard dollar i Serie B-rundan.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL