Lena Berglin debuterar med Kickoff

Lena Berglin. Foto: Lennarth Sundberg

Till vardags är jag molekylärbiolog och arbetar inom forskningsbranschen. På fritiden skriver jag böcker. Som barn skrev jag mycket, men sen glömde jag bort skrivandet och började ägna mig åt det som jag då tänkte var livet. Utbildade mig och arbetade inom ekonomi och kom på att nej, det här ville jag ju inte göra, så då sadlade jag om till en naturvetenskaplig bana som så småningom ledde mig till Karolinska institutet. Under de här snirkliga åren av olika karriärer har jag också haft ett familjeliv och fått tre söner. 

När jag var runt fyrtio fick min mamma alzheimer och jag genomgick en separation. Jag behövde en ventil, så jag tog upp mitt barndomsintresse igen och upptäckte att skrivandet var mer nödvändigt än någonsin. Jag anmälde mig till en kurs i att skriva kriminalroman och thriller, och sen var jag definitivt fast. 

Att skriva spänning är det roligaste som finns, men det är också utmanande. Man behöver dyka ner i det mänskliga psyket. Känna av den smärta man skriver om.  

Kickoff

Kickoff

"Det är suggestivt, trovärdigt och ett gediget romanbygge med hög närvaro i scenerna. (...) en psykologisk thriller som drar människors handlande till sin spets."
Emil Frej Svensson, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr1, 2024

 

"Verkligheten är skev. Vi ser fragment av den och tror att vi förstår allt. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL