E-barometern Q3-2023: Böcker och media -8 %

Q3-tapp. Postnord släppte idag rapport för ehandeln under tredje kvartalet 2023, E-barometern. Där kan vi läsa att de kategorier som tappar mest är Bygghandel som minskar med 14 procent och Böcker & media som minskar med 8 procent. Nu inkluderar ju kategorin inte bara böcker och de lutar sig delvis på siffror från Bokförsäljningsstatistiken för Q3 som vi redan rapporterat om. I E-barometern framgår i alla fall att 17 procent (21 procent 2022) av alla ehandelskunder handlat inom kategorin under juli-september. 39 (33) procent planerar att handla Böcker & media under Black Friday och 55 (54) procent planerar att handla julklappar. Dessutom: Rapporten berättar att allt fler tidigarelägger sina julklappsinköp till Black Week samt att allt fler skjuter upp inköp som skulle skett tidigare under året. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.