E-barometern Q3-2023: Böcker och media -8 %

Q3-tapp. Postnord släppte idag rapport för ehandeln under tredje kvartalet 2023, E-barometern. Där kan vi läsa att de kategorier som tappar mest är Bygghandel som minskar med 14 procent och Böcker & media som minskar med 8 procent. Nu inkluderar ju kategorin inte bara böcker och de lutar sig delvis på siffror från Bokförsäljningsstatistiken för Q3 som vi redan rapporterat om. I E-barometern framgår i alla fall att 17 procent (21 procent 2022) av alla ehandelskunder handlat inom kategorin under juli-september. 39 (33) procent planerar att handla Böcker & media under Black Friday och 55 (54) procent planerar att handla julklappar. Dessutom: Rapporten berättar att allt fler tidigarelägger sina julklappsinköp till Black Week samt att allt fler skjuter upp inköp som skulle skett tidigare under året. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.