Krisande Viaplay skjuter upp flera tv-serier baserade på böcker

Erik Enge och Jula Ragnarsson i Slutet på sommaren, filmatiseringen av Anders de la Mottes roman. Foto: Magnus Ragnvid/Viaplay.

🎬 Filmstopp. Viaplay har ekonomiska problem och kan spara pengar kortsiktigt genom att skjuta på premiären för redan inspelade serier. En del av ersättningen till produktionsbolaget betalas nämligen ut först när filmen/tv-serien visats, skriver Di. Bland de drabbade finns en ny tv-serie baserad på Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter som skulle haft premiär hösten 2023, rapporterar SVT. Andra aktörer kan komma att ta över, eller köpa, vissa av serierna.
Bland de utannonserade Viaplay-serier under 2023 som ännu inte dykt upp finns fler filmatiseringar som ”Jana – märkta för livet” (Emelie Schlepp-filmatisering av Felix Herngren och Henrik Björn) och ”Slutet på sommaren” (thriller baserad på Anders de la Motte-roman). Med tänkt premiär under 2024 har Viaplay även “Paradise city” (Jens Lapidus-filmatisering med Alexander Abdallah) och ”Åremorden” (baserade på Viveca Stens deckare).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.