Skärmtid inkluderar eböcker men inte ljudböcker?

🧒🏽 Skärmtid. Barnläkareföreningen föregriper Folkhälsomyndighetens utredning kring skärmtid och utfärdar egna riktlinjer till föräldrar: Skärmförbud under de två första åren och för barn 2-5 år max en timme per dag. Det innebär att illustrerade sagoböcker på paddan konkurrerar med tv (ja, tv-tittande ingår i skärmtid). Alla som dyrkar den tryckta boken jublar. Men vad innebär det för bokbranschen? Ljudböcker kanske är okej – om föräldern inte visar skärmen. Oklart ifall en läsplatta, som i praktiken kan ligga extremt nära pappersboken, räknas in i skärmar (där mobiltelefon självklart inkluderas).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,