Magnus Lindegren debuterar med Kronhjortsnatten

Magnus Lindgren. Foto: Emma Posner Lindegren

Jag heter Magnus Lindegren och är utbildad teaterpedagog och musikalartist.

Jag är uppvuxen i Frillesås i Kungsbacka kommun men bor numera i Fjärås.

Jag har tidigare arbetat som skådespelare bl.a. på Astrid Lindgrens värld. Där fick jag goda förutsättningar att utveckla mitt berättande och många av mina sagor föddes där, i mötet med barnen.

Jag har skrivit så länge jag kunnat hålla i en penna, men under mitt arbete på Astrid Lindgrens värld fann jag ett sätt att skriva som passade mina sagor väldigt bra. 

Övriga intressen jag ägnar mig åt är historia och musik. Man kan bl.a. höra mig sjunga i banden ”Silfwerlood” och ”Angels Down”. 

Jag tycker om att vara i skog och natur där jag finner inspiration till många av mina berättelser.

Bild tagen av Emma Posner Lindegren.

Kronhjortsnatten

Kronhjortsnatten

Sturkas familj går med kurrande magar. Skörden har varit dålig och vintern är svår. Så Sturkas beger sig ut i skogen med sin båge för att leta rätt på villebråd som kan mätta deras hunger. Denna natt, som senare kommer att kallas Kronhjortsnatten, ser ut att bli hans sista i livet. Kronhjortsnatten är en saga om forna tider men med inslag som är lika aktuella idag. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,