Theres Strand debuterar med Högmod går före fall

Theres Strand. Fotograf Henrik De Vries

Mitt namn är Theres Strand. Jag är född och uppvuxen strax utanför Kalmar i ett litet samhälle som heter Alsterbro. Mitt stora djurintresse har präglat mina livsval och min relation till både hästar och hundar startade tidigt i livet. Numera jobbar jag som djurhälso- och djurvälfärdschef på en veterinär- och rådgivningsorganisation. Jag har tidigare arbetat i en mansdominerad bransch, i drygt tjugofem år. Under större delen av karriären har jag befunnit mig i ledande positioner och mitt stora intresse, för människors drivkrafter och interaktioner med varandra, har bidragit med inspiration till bokserien. Min övertygelse, att hunden är människans bästa vän får en stor plats i mitt författarskap.

Serien om De sju dödssynderna ger läsaren inblick i hur de sju dödssynderna kan gestaltas i nutidens människor. Idag gör vi fria val och behöver sällan gå hungriga. Men är vi bättre människor med en starkare moralisk kompass? Romanserien känns igen som nutidsromaner med typiskt drag av feelgood. Starka karaktärer bygger upp storyn och varje berättelse har ett orubbligt driv.

Första romanen, Högmod går före fall, bjuder läsaren på en resa som startar mitt i karriären och slutar på absoluta botten. Den snygge Henrik Ljungdahl får erfara att högmod går före fall när han går för långt i sin jakt på framgång. Hans mål är att bli den mest framgångsrike säljaren i hela Sverige. Karriären går strålande och kvinnorna faller som käglor, livet kunde inte vara bättre. På Henriks arbetsplats finns tre kvinnor som alla har fått känna på hans burdusa sätt. Omedvetna om varandra börjar deras hämnd. Till en början är det några mindre irritationsmoment, efter hand eskalerar allt och till slut är Henriks liv förstört.

Högmod går före fall

Högmod går före fall

Henrik stod i badrummet och rättade till den klarblå bröstnäsduken framför spegeln. Jösses, vad snygg han var! Den svarta kostymen satt som klistrad och tillsammans med den eleganta slipsen såg han ut som en miljon dollar. Även om framsidan avslöjade en begynnande gubbmage var bakdelen smärt. Han ställde sig i den pose som han hade övat in. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.