Ulla Andersson debuterar med Ledarhandboken

Ulla Andersson. Foto: Tomas Kihlman.

Jag har i mer än trettio år arbetat som ledare och chef. Ett stimulerande och spännande jobb, men som också kan vara ensamt och när du behöver fatta svåra beslut. För det krävs insikt, mod och empati. Du blir hela tiden bedömd av både medarbetare och chefer. Alla har sin syn på ledarskap. För att bli trygg i ledarrollen ville jag lära känna mig själv och förstå och hantera mina reaktioner i svåra situationer. Det fick jag lära mig när utbildade mig till organisationskonsult på HumaNova. 

När jag skrev min uppsats ”Ledarutveckling med psykosyntes som grund ”, intervjuade jag ett stort antal chefer om varför de valt att bli chefer, vad som inspirerade dem och vad de tyckte var svårt med ledarrollen. Jag ställde också frågan ”Hur är en bra chef?” till cirka hundra medarbetare.

De svar jag då fick, min egen långa erfarenhet som ledare, chef och coach ligger till grund för Ledarhandboken – en bok som ger användbar kunskap för nya chefer. Som chef vet du vad du ska uppnå, men inte hur du gör det.  I Ledarhandboken beskriver jag mycket tydligt och praktiskt hur man som ledare genomför utvecklingssamtal, ger feedback, hanterar konflikter, rekryterar och mycket mera. I boken finns också en praktisk tipslista.

Mitt mål är att utveckla trygga och bra ledare som skapar gott arbetsklimat.

Jag har skrivit boken som jag önskade fanns när jag fick mitt första chefsjobb.

Ledarhandboken : nycklar till ett framgångsrikt ledarskap

Ledarhandboken : nycklar till ett framgångsrikt ledarskap

  • Förlag: BoD
  • Utgiven: 2023-05-30
Ledarhandboken ger dig som är ny ledare konkreta nycklar för att utveckla ditt ledarskap. I den får du praktisk kunskap skrivet på ett användarvänligt sätt. Boken kan också vara till inspiration för dig som arbetat som ledare ett tag.

Du får hjälp att bygga ditt eget unika ledarskap. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.