Salman Rushdie skriver bok om knivattacken

Författaren Salman Rushdie ska skriva en bok om attacken ha utsattes för förra året som gjorde honom blind på ena ögat och oförmögen att använda sin ena hand. Arkivbild: Frank Franklin II/AP/TT.

Författaren Salman Rushdie skriver en bok om när han blev attackerad och knivhuggen under ett framträdande i New York förra året, rapporterar The Guardian.

– Jag försöker skriva en bok om attacken mot mig – vad som hände och vad det betyder, inte bara attacken utan även annat runt omkring, sade Rushdie i ett förinspelat Zoomframträdande på litteraturfestivalen Hay.

Salman Rushdie sade också att det kommer att bli en ganska kort bok på blott ett par hundra sidor.

– Det är inte den lättaste boken i världen att skriva men det är något jag måste ta mig igenom innan jag kan göra något annat. Jag kan verkligen inte börja skriva en roman som inte har någonting med det här att göra. Så jag måste bara ta mig an det, sade Rushdie.

Salman Rushdie förlorade synen på ena ögat och kan inte längre använda ena handen efter attacken.

Boktuggs fotnot: För två veckor sedan släpptes Segerstaden av Salman Rushdie på svenska.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.